Dag 12: Geschiedenis in St Augustine en Gyoza’s in bed

In vergelijking met de barbecue van gisteravond, ligt het motelzwembad er nu verlaten bij. Het is nog vroeg. Het ontbijt is op dezelfde plek waar we gisteren incheckte. Hetzelfde vrouwtje met kunstwimpers en kleurlenzen staat weer achter de balie. Goodmorning!

Wat een lawaai kan een koelkast maken.. Ik ben erachter gekomen en dat midden in de nacht… Gelukkig stond de Bloomin’ Onion wel koud, om het niet veel later toch in de vuilnisbak te dispenseren. Te ongezond was de conclusie.

Lands Inn Motel Charleston

Ook hier kan je zelf wafels maken, er zijn bagels met Philadelphia, er is Activia yoghurt en er zijn natuurlijk muffins. We ontbijten met op de achtergrond een programma over een Aziatisch/Amerikaans gezin waarbij topkoks proberen om op een gezonde manier het nasi recept van moeders te overtreffen.

Grote winkel in Amerika Target

Onderweg komen we erachter dat de nieuwe huurauto een Start-Stop-systeem heeft. We gaan nog even boodschappen doen bij een Target winkel en in deze grote supermarkt zit gewoon een Starbucks. Heerlijk! Daar houd ik van! Ik ga de Oprah Chai Tea proberen. Dit is bijna hetzelfde als de Chai Tea Latte alleen dan iets minder zoet en met meer kruiden.

Camper met auto in Amerika

Georgia verkeersbord

Door South Carolina en Georgia komen we uiteindelijk aan in Florida! Alweer de laatste staat van onze vakantie! We bezoeken St Augustine; het oudste stadje van Amerika. Hier vind je het oudste huis en de oudste school van Amerika. Het is hier toeristisch, maar dat is te verwachten en het is zeker een bezoekje waard omdat je hier een rijke geschiedenis vindt.

Wandelen door St Augustine

We verblijven in het Southern Oaks Inn. Bij het motel staat een oude trolley waarmee in het stadje tours te boeken zijn. De vrouw bij de receptie is heel behulpzaam en geeft ons veel informatie over het historische centrum van St Augustine, hoe we kunnen rijden, waar de winkelstraten zijn en waar goede restaurantjes zitten. In de ruime kamer met houten vloer, een groot bed, een bank en een bad stallen we snel onze koffers.

Tip: Bekijk hier alvast een plattegrond van St Augustine

Oudste houten schoolgebouw in Amerika St Augustine

Het historische centrum van St Augustine is heel dichtbij. We parkeren in een parkeergarage en betalen 12 dollar. George Street is een voetgangerstraat met veel winkeltjes, het oude schooltje en lekkere ijsjes. We nemen een kijkje bij het oude fort: Castillo de San Marcos en lopen een stukje langs het water.

Prachtige gebouwen in St Augustine

We wandelen langs het huis van de gouverneur en tal van andere historische gebouwen. Er liggen kanonskogels en er staan kanonnen in een parkje. Hier staat het bol van de geschiedenis maar St Augustine  is ook erg leuk om gewoon lekker doorheen te wandelen.

Tip: In St. Augustine is een Fountain of Youth te vinden. Als je hier van drinkt, blijf je eeuwig jong. Dit hebben wij niet gedaan, wat een gemiste kans..

Amerikaanse vlag in St Augustine

We gaan een wijnwinkeltje binnen en mogen verschillende smaakjes proeven. We kopen een fles Florida witte Sangria met de naam Hurricane Catagory 5. Deze wijn smaakt naar eigen zeggen het beste tijdens het orkaanseizoen. Ok, dat zullen we onthouden.

Luchen in Cellar6 in St Augustine
We lopen een klein straatje in en daar vinden we Cellar 6. In deze hippe en stijlvolle bar met verlichtte(!) menukaarten bestellen we een Sangria en crackers met brie. Het is heerlijk.

Tip: In Cellar 6 kun je ook veel verschillende wijnen en cocktails bestellen en er  worden optredens gegeven.

Lionbridge in St Augustine

Buiten is het nog lekker warm, al gaat de zon wel onder. Dat zorgt voor een mooie lucht. We lopen een stukje over de Lion Bridge. Net iets te laat komen we erachter dat we het oudste huis van Amerika nog niet hebben gezien. Langs het water lopen we de nacht in. Het is helaas te donker om nog een goede foto te maken. Terug langs het water horen we allemaal geluiden van vissen die achterna worden gezeten, maar door wat dat is de vraag..

Ons motel ligt tegenover een supermarkt en hier halen we gyoza’s (kippenpasteitjes, je kent ze misschien wel uit sushirestaurants) en magnetronbakjes. Bij de McDonalds halen we een paar hamburgers. De gyoza’s maken we warm in de magnetron op de kamer en zo hebben we een diy-fusion bed-diner!

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 13

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.