Grand Teton National Park in Amerika

Velden met een grote groep paarden en op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Sprankelende bergmeren met glashelder, blauw water. Groen en gele bossen met her en der een eekhoorn verscholen in de bomen. Een eland die van het struikgewas knabbelt en af en toe een slokje uit een beek neemt. Een weg omgeven door bizons die ongeïnteresseerd de passerende auto’s gadeslaan. En oude huisjes waar je de geschiedenis kunt opsnuiven van de vroegere bewoners. Dat is Grand Teton National Park.

Grand Teton National Park heeft mij echt verrast. Wat een prachtige natuur vind je hier. Ik ben sowieso al gek op bergen en in het Grand Teton Park spelen de bergen, het Tetongebergte, de hoofdrol.

rijden-door-grand-teton-national-park

Tijdens mijn rondreis in the Mountain States had ik 2 volle dagen voor dit park. Ik heb me er geen moment verveeld en ik raad deze tijd dan ook minimaal aan voor een bezoek aan Grand Teton National Park. Vanuit Jackson Hole reden we dagelijks naar Grand Teton en dit was goed te doen. Dag 3 reden we door het Grand Teton National Park naar Yellowstone.

Waar ligt Grand Teton National Park?

Grand Teton National Park ligt in Wyoming, in de Verenigde Staten. Het bevindt zich ten zuiden van Yellowstone National Park en op ongeveer 4 en een half uur rijden van Salt Lake City.

Wat kun je doen in Grand Teton National Park?

In Grand Teton National Park geniet je van de natuur, spot je wildlife zoals beren, elanden, bizons, bevers en nog veel meer. Ben je even stil door het adembenemende uitzicht en leer je over de vroegere bewoners in de oude gebouwen die je kunt bezoeken. Je kunt een boottocht maken over een meer en prachtig wandelen door de diverse natuur.

moose-in-grand-teton

Weetjes over Grand Teton National Park

Grand Teton is sinds 26 februari 1929 een nationaal park.
Het park is vernoemd naar de Grand Teton berg, de hoogste berg (4197 meter) van het Tetongebergte.
Het park heeft een oppervlakte van 1255 km².
Het park beschikt over maar liefst 320 km aan wandelpaden.
Je kunt een rondje rijden in het park.
De bergketen van de Grand Tetons is onderdeel van de Rocky Mountains
Het Grand Teton National Park is ideaal te combineren met een bezoek aan Yellowstone National Park.

Bezienswaardigheden in Grand Teton National Park

In Grand Teton National Park zijn zoveel bezienswaardigheden dat het lastig kiezen is. Hier vertel ik je over mijn 5 favorieten.

string-lake-grand-teton

String Lake in Grand Teton National Park

In dit meer kun je zelfs zwemmen! Het water is er heel helder en het meer wordt omgeven door bergen en bossen. Dit vond ik een prachtige plek, waar je geniet van uitzicht over het water.

String Lake in Grand Teton National Park #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Schwabachers Landing in Grand Teton National Park

Ik ben twee keer naar Schwabachers Landing geweest. Eén keer overdag en één keer tegen het eind van de middag omdat ik heel graag bevers wilde zien. Dat is gelukt. De beestjes zwommen steeds heen en weer. Helaas waren ze geen dammen aan het bouwen, maar bij Schwabachers landing zie je wel hun ‘huisjes’ staan. Op deze plek kun je bovendien een mooie foto maken van de Tetons die weerspiegelen in het water. schwabacher-landing

Jenny Lake Overlook in Grand Teton National Park

Bij Jenny Lake Overlook heb je een prachtig uitzicht op Jenny Lake. Het water is geweldig blauw en tussen de bomen door geniet je van dit mooie uitzicht op het meer. jenny-lake-overlook-grand-teton

Wildlife bij Antelope flat road in Grand Teton National Park

Een plek waar je een grote kans hebt om bizons tegen te komen is Antelope Flat road. Deze weg gaat over een vlakte en toen wij er reden liep er ook een groepje bizons. Dit was de eerste keer dat we bizons tegenkwamen dus dat was wel even spannend. bezienswaardigheden-in-grand-teton-national-park-antelope-flat-bizons

Oxbow Bend Turnout in Grand Teton National Park

Bij Oxbow Bend Turnout heb je een prachtig uitzicht op de Snake River en de Grand Tetons. Dit is ook een van de meest gefotografeerde plekken in het park. Lukt het jou om de spiegeling van de bergen in het water vast te leggen?

Oxbow Bend Turnout in Grand Teton National Park – Spherical Image – RICOH THETA

★Bekijk hier meer foto’s van Grand Teton National Park.★

Waar kun je eten in Grand Teton National Park?

Een aanrader om te eten in Grand Teton National Park vind ik Jackson Lake Lodge. In deze lodge heb je maar liefst 3 eetgelegenheden. Voor ieder wat wils dus. Ik haalde tijdens mijn bezoek eten bij de take out counter van de Pioneer Grill. Dit eten nam ik mee naar de lobby waar heerlijk comfortabele banken staan. Hiervandaan heb je uitzicht op een enorm raam met daarachter de prachtige Grand Tetons. Ik vond dat een heerlijke plek! Buiten is bovendien een terras met uitzicht op de bergen.

chipmunk-schwabachers-landing-grand-teton

Waar kun je overnachten in Grand Teton National Park?

Het mooiste is natuurlijk om middenin Grand Teton National Park te overnachten en ’s ochtends wakker te worden in de natuur. Je kunt kiezen voor een van de lodges, cabins of ranches in het park of misschien ben je meer van het kamperen? Een andere uitvalsbasis is Jackson Hole, op slechts een paar minuten rijden van Grand Teton National Park. In dit gezellige dorpje vind je leuke winkeltjes en tal van restaurantjes. Lees hier meer over Jackson Hole in Wyoming, Amerika.

Praktische informatie Grand Teton National Park

Voor je het park bezoekt is het raadzaam de website van Grand Teton in de gaten de houden. Hier vind je informatie over eventuele wegafsluitingen, huidige weersomstandigheden en dingen waar je rekening mee moet houden.
Houd er rekening mee dat de Jenny Lake Boat niet het hele jaar vaart. Wil je een wandeling maken naar Inspiration Point en de Hidden Falls en de boot vaart niet meer, dan wordt die wandeling een flink stuk langer.

De toegangsprijs voor een auto met inzittenden, geldig voor 7 dagen is $30, gecombineerd met een bezoek aan Yellowstone National Park is dat $40. Ga je tijdens je reis nog meer parken bezoeken, dan is het aan te raden om de jaarpas; America The Beautiful aan te schaffen voor $80. Dit kan bij de Visitor Centers.

grand-teton-national-park-bezienswaardigheden-willow-flats-overlookTips voor een bezoek aan Grand Teton National Park

★Tip: Begin je bezoek in het Craig Thomas Discovery and Visitor Center voor up to date informatie en tips van rangers voor de mooiste wandelingen. Maar ook voor de leukste souvenirs en informatie over de dieren en natuur.

★Tip: Maak alvast een planning van de dingen die je wilt bekijken met behulp van een plattegrond van Grand Teton National Park.

★Tip: Bekijk in het krantje van het park, dit krijg je ook uitgereikt zodra je het park binnenrijdt, welke wandelingen je wilt maken, of wanneer je programma’s met rangers kunt bijwonen tijdens jouw bezoek aan het Grand Teton National Park.

4 thoughts on “Grand Teton National Park in Amerika

  1. Co

    Mooie foto’s! Is weer zo’n stukje van de USA wat ik nodig nog eens moet ontdekken, prachtig!

    • Dank je wel! Ja, Grand Teton National Park mag je niet overslaan. Het is perfect te combineren met Yellowstone National Park! Dus een idee voor een komende Amerika reis? 😉

  2. Ik had echt nog nooit van het Grand Teton National Park gehoord, maar wat een prachtig stuk natuur zeg. Schitterende foto’s ook. Ik zou er zo morgen naartoe willen! 🙂

    • Dank je wel 🙂 Ik zou er ook zo weer naartoe gaan! Was het maar iets dichterbij 😉 Grand Teton National Park is inderdaad niet zo bekend, maar dus zeker een bezoek waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.