Van New York naar Texas: Amerika reis dag 14: Betoverend Texas

Eigenlijk een must tijdens je Amerika-vakantie: Een keer eten bij Denny’s. En dan vooral het ontbijt. Pannenkoeken, bacon, scrambled eggs, hashbrowns en biscuits. Een goed begin van de dag en het duurt wel weer even voordat je weer honger hebt. Dat doen we vandaag.

We worden wakker in het hotel in Austin en hebben een drukke planning. Maar eerst rijden we naar Denny’s!

Denny's-ontbijt-in-Amerika

Na een lekker, maar groot ontbijt tanken we de auto vol en gaan we onderweg. We rijden langs winkeltjes vol antiek, kleurrijke logo’s en palmbomen langs de weg. Maar ook veldjes met blauwe bloemen en cactussen.

on-the-road-in-Texas

Het staat niet op de planning, maar we maken een korte stop bij het Lyndon B. Johnson State Park & Historic Site. Dit park is opgericht ter ere van de 36e president van de Verenigde Staten. Hier lopen we langs historisch huisjes en we rijden door het park. We gaan nog op zoek naar een kudde bisons, maar die staan vast een paar mijl verderop, want we zien ze niet.

Lyndon-B.-Johnson-State-Park-&-Historic-Site.

Cactus-in-Texas

Het park bevindt zich trouwens aan de Pedernales River. Gisteren hebben we het Pedernales Falls State Park bezocht. Hier lees je er meer over.

Luckenbach

Luckenbach-Texas-Post-office

We rijden naar Luckenbach. Dit is een piepklein dorp, met maar 3 permanente inwoners. Maar als wij er arriveren, is het er best druk. Achter een klein postkantoor en een souvenirwinkel/bar is het een gezellige boel. Er staan tafels en stoelen en er wordt countrymuziek gemaakt. Luckenbach staat hier bekend om. Het is erg leuk om hier even te kijken. Ik hou van dit soort kleine en bijzondere dorpjes.

Daarna rijden we verder naar een ander bijzonder stadje: Fredericksburg.

Wilkommen-Fredricksburg

Fredericksburg-Texas-USA

Hier zie je veel Duitse invloeden door de Duitse immigranten die zich hier gevestigd hebben. Dit zie je terug in de souvenirs, het eten en op borden langs de weg en op winkels. Maar verder is het ook erg Amerikaans. Een bijzondere combinatie dus.

Er zijn allerlei leuke winkels te vinden. Van kledingwinkels tot souvenirwinkels en winkels met allerlei etenswaar waar je van alles kunt proeven…

rattlesnake-bite-shop

Shop-in-Texas-Fredricksburg

We lopen door de gezellige winkelstraat. Ik haal een ijsje en een snickerdoodle koekje bij een Clear River ice cream and bakery deli in de stijl van een Amerikaanse diner.

ijs-in-Amerika-blog

Dan is het tijd om de natuur in te gaan. We rijden naar de Enchanted Rock. Hier kun je wandelen en de betoverde rots beklimmen. De weg ernaartoe is ook niet saai…

roads-in-Texas

Eenmaal bij de rots aangekomen, is het best een flinke klim. Wel heel leuk, maar op sommige momenten denk ik: dit is echt te stijl. Achteraf lijkt het erger dan het is. En eenmaal op de top heb je een geweldig uitzicht.

Enchanted-Rock-in-Texas-bezoeken

Enchanted-Rock Texas

Er vliegen grote vogels boven ons en de mensen beneden zien eruit als kleine stipjes. Het is inderdaad een bijzondere en betoverende plek. Zelfs hier staan cactussen en groeien af en toe wat gekleurde bloemetjes. We beginnen aan de afdaling en hebben ons hier toch wel even vermaakt. Helaas is er nu geen tijd meer om naar Lake Travis te rijden. Hier baal ik wel van, want dit leek me een geweldige plek. Ik wilde naar het restaurant The Oasis on Lake Travis bezoeken. Dit ziet er zo heel mooi uit. Kijk maar.

Uitzicht-Enchanted-Roc-Texas

In plaats daarvan rijden we terug naar Austin en gaan we naar de Cheesecake Factory. Ook leuk. Ik neem een pokebowl en als voorgerecht avocado springrolls. Een stukje cheesecake gaat mee naar de hotelkamer. Keylime pie!

voorgerecht-bij-Cheesecake-Factory

Lees verder: Dag 15: Naar San Antonio

★ Benieuwd naar de route van deze reis? Die vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.