Dag 21 USA roadtrip: Ziek in Amerika

Buiten wacht Amerika. Het is stralend mooi weer maar ik ben binnen. In het keukentje en in de vriezer ligt lekker Amerikaans eten maar ik kan er niet aan denken. Tijdens de vakantie wil je dit niet zijn: ziek in Amerika..

Ziek in Amerika

Het vervelendste wat tijdens de vakantie kan gebeuren: Ik word ziek. Iets verkeerds gegeten waarschijnlijk, (laat ik verder niet in details treden) met als resultaat dat ik me hondsberoerd voel. Niet alleen een avond, maar ook nog anderhalve dag later. Ziek in Amerika! In Orlando, terwijl ik zoveel op de planning had staan, waaronder een bezoek aan Disney’s Animal Kingdom en Epcot. Iedereen die wel eens een voedselvergiftiging heeft gehad weet dat deze uitstapjes nu met geen mogelijkheid door kunnen gaan. Huilen..

ziek-in-amerika-hotel

1 voordeel: Ik bevind me wel op de beste locatie om ziek te zijn. We verblijven in een groot appartement en hoeven niet te reizen. Nu zijn de meeste Amerikaanse motelkamers wel ruim, maar deze accommodatie heeft 2 kamers en een hele ruime badkamer. Toch fijn want nu hoeft vriendje niet in dezelfde kamer te zijn als de patiënt.

Zeeleeuwen bij Pier 39 in San Francisco

Als je ziek bent, wil je graag binnen blijven en in bed blijven liggen (ik in ieder geval wel). Dicht bij de badkamer die deze dagen je beste vriend is geworden en vechtend tegen je eigen lichaam die de rol van ergste vijand heeft aangenomen. Het is allemaal erg zonde van je tijd terwijl er zoveel leuke dingen op de planning staan. Maar wat zou je misschien wel kunnen doen, naast het uitzieken natuurlijk, tijdens ziekte in Amerika? Ik zet een paar dingen op een rijtje.

Amerikaanse TV kijken!
Wanneer heb je nou de kans om lekker lang Amerikaanse televisie te kijken? Als je ziek bent! Vanuit het bed bekijk je de meest leuke, bekende en ook rare programma’s. Zo keken wij bijvoorbeeld naar The Voice US en naar een programma waarin vrouwen graag willen weten wie de vader van hun kind is. Er is dan de keuze uit meerdere mannen. Super spannend. ‘He is not the father!’ En wat dacht je van Amerikaanse reclames waarin politici zwart gemaakt worden op zo’n manier die je in Nederland niet tegenkomt? Er zijn campagnefilmpjes van governors te zien. Maar er zijn ook filmpjes van de tegenpartij die de kandidaat met de grond gelijk willen maken; corruptie en witwassen, de werkloosheid, alles komt voorbij. Reclames voor medicijnen zijn ook bijzonder. Een bepaald medicijn wordt aangeprezen zoals gebruikelijk is bij reclames. Maar zodra dit voorbij is, wordt in dezelfde reclame een enorme waslijst aan bijwerkingen vermeld zoals ‘mental problems’ etc etc.

Een blog schrijven!
Als je er de kracht voor hebt, kun je alvast korte blogjes schrijven over je belevenissen in de USA. Wie weet kun je ze wel online plaatsen en je familie en vrienden laten meelezen. Het is sowieso leuk voor later om weer terug te lezen wat je allemaal hebt gedaan tijdens je vakantie in Amerika.

Alvast foto’s uitzoeken en een back-up van je foto’s maken!
Maak je ook zoveel foto’s tijdens je vakantie in Amerika? Ik wel! Wanneer je ziek bent op vakantie heb je de tijd om alvast die lelijke of mislukte foto’s te verwijderen en zo kun je weer wat ruimte besparen op de SD-card. Ook is het handig om af en toe een back-up te maken van je mooiste foto’s en deze bijvoorbeeld online te plaatsen of naar jezelf te sturen via wetransfer.com. Zo verlies je nooit je foto’s ook al raak je je camera kwijt.route-plannen-amerika

Een vakantie planning maken voor komende dagen!
Als het goed is word je weer beter en zijn de rest van je vakantiedagen een stuk leuker. Tussen het beter worden door kun je alvast de rest van je vakantiedagen perfectioneren. Kijk bijvoorbeeld waar leuke restaurantjes zitten, waar de grootste shoppingmalls en outlets zijn of plan alvast een wandelroute in een van de mooie parken. Zo bespaar je weer een beetje tijd wanneer je op locatie bent.

Ben jij wel eens ziek geweest tijdens je vakantie? En wat doe je dan?

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 22

4 thoughts on “Dag 21 USA roadtrip: Ziek in Amerika

  1. Bah, wat vervelend dat je ziek werd tijdens je vakantie! Ik ben wel verkouden geweest, maar ik was nooit écht ziek. Hopelijk knap je snel op!!

    • Ja ziek zijn is zonde van je tijd he. Het ging gelukkig vrij snel over maar het blijft jammer. We konden helaas niet naar attractiepark EPCOT:'(

  2. O dat is echt balen inderdaad. Ik ben wel eens een dagje ziek geweest. Meestal iets verkeerd gegeten of zo inderdaad maar nooit erg genoeg om in bed te blijven liggen. Afkloppen dus maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.