Plannen voor een nieuwe Amerika reis!

2021 is een onzeker reisjaar, dat is zeker. Maar aan het eind van het jaar is de wereld toch hopelijk wel weer beter? Ik blijf positief denken en omdat ik supergraag tijdens de kerstperiode New York wil bezoeken, heb ik dit idee verder uitgewerkt. Het lijkt me heel erg leuk om hier een roadtrip van maken!

Ik wil sowieso een week de kerstperiode meemaken in New York. Alles in kerstsfeer lijkt me geweldig. Maar wat als we de vakantie langer maken dan zeven dagen? (Sowieso is het voor mensen die niet van vliegen houden niet fijn om zo lang te vliegen en na een week alweer het vliegtuig in te moeten. Dus liever wat langer in Amerika natuurlijk.) Maar wat zullen we bezoeken in de buurt van New York? Natuurlijk kun je naar Washington DC of Philadelphia. Of bijvoorbeeld naar het mooie Boston. Maar wat als het slecht weer is in die periode? En in die steden zijn we eigenlijk ook al eens geweest. Maar toen kreeg ik een ander idee:

Wat als we in november naar Florida vliegen en daarvandaan naar New York rijden met de auto! Een roadtrip van Florida naar New York dus!

accommodatie in Florida Coconut Palm Inn

Waarom niet beginnen in het veel warmere deel van Amerika? Florida? En dan met de auto, via Savannah sowieso, want daar hadden we vorige reizen geen tijd voor, naar New York rijden. Dit idee ga ik verder uitwerken!

Lees hier verder: 11 redenen waarom Florida de ideale vakantiebestemming is!

Mijn eerste bezoek aan Florida was in 2014. Ik vond het er erg leuk en weer een heel ander deel van Amerika. Helaas was ik ziek tijdens mijn bezoek aan Orlando en ik kon dan ook alle Disney-parken en Epcot niet bezoeken. Daar baal ik nog steeds wel van. Misschien krijg ik dit jaar een herkansing. Maar ook wil ik graag een aantal natuurgebieden in Florida bezoeken en natuurlijk extra genieten van alles wat Amerika zo geweldig maakt.

Heb jij zo’n soort route al eens gemaakt in die periode? Of heb je tips voor me? Laat dan vooral een reactie achter.

2 thoughts on “Plannen voor een nieuwe Amerika reis!

 1. Helen

  Hoi Bianca, ik lees graag met je mee, en nu zeker. Wij zitten een beetje dezelfde plannen te maken, echt as we speak….zelfs! Grappig.
  De route waar jij het over hebt wilde wij dus andersom doen en normaliter dus in september, maar ja, of dat nu ook gaat lukken, geen idee dus…..plan B zou kunnen zijn in december…. nog wat langer de tijd om misschien meer zekerheid re hebben de oversteek weer te mogen maken. In december zou dan ook onze reis bovenin kunnen beginnen en eindigen in het ook zo geliefde en 2de thuis, Florida.
  Nu, aan de vooravond van de inauguratie van Biden, blijven we hopen op betere tijden.
  Zullen we gaan duimen ?
  Hr Helen

  • Hoi Helen, wat leuk! Het zou mooi zijn als het in september al zou kunnen! En anders inderdaad in december. De route omgekeerd is ook fijn, want dan eindig je in het warmere Florida 🙂 We gaan zeker duimen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.