Dag 5: New York – Als een kind in een snoepwinkel, Sugar, Sugar & cocktails

Amerika en zoetigheid! Het hoort gewoon bij elkaar! Flink wandelen door Central Park want vandaag staan er weer een paar fijne restaurants op het programma!

Het is weer een prachtige dag in New York. Een ideale dag om een bezoek te brengen aan Central park. Maar eerst staat er een ontbijtje/lunch op de planning. Bij restaurant Serendipity 3. Hier zijn we in Las Vegas ook geweest en het eten was er heerlijk.

ylan's Candy Bar New York
Zodra we bij Columbus Square aankomen klinkt er een enorm gebrul van motoren. Een grote groep mannen in pak en met stropdas rijdt een paar rondjes op klassieke motoren over het plein. Ze rijden daarna verder langs de gele taxi’s en de paardenkoetsen. Het blijkt de Distinguished Gentleman’s Ride te zijn. Om aandacht te vragen en geld te verzamelen voor onderzoek naar prostaatkanker rijden ze  met een grote groep door de stad. Wij lopen verder, een stukje langs Central Park waar opnieuw lawaai klinkt, dit keer van een groep protesterende mensen. Ze staan tegenover een luxe hotel. Even verderop staat een paardenkoets. Het paard probeert tevergeefs de duiven weg te jagen die in zijn emmer vol haver zitten.

New York street

We lopen verder.. volgens mij zou het restaurant hier ergens moeten zitten.. O wacht.. ik zie al een rij mensen staan. Ik loop langs de rij naar binnen en vraag hoe lang het duurt voordat er een tafeltje vrij is. Het antwoord is 30 tot 45 minuten. Mijn naam wordt op de lijst gezet en we lopen de weg een stukje terug. Want ik heb zonet iets geweldigs gezien: Een Amerikaanse snoepwinkel! Dylan’s Candy Bar!

Alles is hier snoep; van M&M’s tot enorme gummiberen en Halloween snoep zoals bloedtransfusie zakjes met drinkbaar bloed… En chocoladerepen met bacon.. Hier vermaken we ons wel een tijdje. De tijd vliegt dan ook voorbij. Het is al snel weer tijd om terug te lopen naar Serendipity 3.

 Serendipity 3 New York restaurant
Het restaurant gedeelte is vrij klein maar knus. Er staan marmeren tafeltjes, witte stoeltjes, er hangen spiegels en veel Tiffany lampen. We nemen een Pineapple Float en het broodje: ‘Summer of the Bries: met kalkoen, brie en appel.  een hotdog met kaas en friet. Het eten is weer geweldig.

Met volle buiken lopen we richting het groen van de stad. Central park is overgoten met zon. Mensen zitten in het gras, frisbeeën en voetballen. Kinderen worden vermaakt door optredens. Een getrouwd stel poseert voor foto’s en voor een standbeeld danst een groepje mensen op Slavische muziek. Er zijn rotsen, meertjes, grasvelden en boven de bomen torenen de hoge gebouwen uit, zodat we door al dat groen niet vergeten dat we in een van de grootste steden van de wereld zijn.

Central Park skyline New York
Na een paar boodschappen en even opfrissen in het hotel is de metro onze volgende stop. Het plan was om naar Chelsea Market te gaan maar de tijd gaat hier een stuk sneller als in Nederland. Voordat het donker is willen we nog een stukje HighLine Park hebben gezien. Dit is een 2,3 km lang park op een verhoogde spoorrails. Zo heb je een mooi uitzicht over de wijken Chelsea & Meatpacking District. Het word al snel donker, maar gelukkig niet minder leuk. We wandelen door het park met vele anderen, genieten van de omgeving rondom ons en besluiten om naar het restaurant te lopen waar ik heb gereserveerd. The Sugar Factory.

 

Foto Highline Park New York Matroos en Meisje

Het restaurant in het Meatpacking District is een snoepwinkel, bar en restaurant in één. Het is vrij klein wat het geheel een knusse uitstraling geeft. Op de menukaart staan enorme cocktails; ‘Goblets.’ Een soort vissenkom met een unieke cocktail creatie. Bijvoorbeeld een Redbull met wodka en gummiberen. Het wordt klaargemaakt aan tafel en blijft nog een paar minuten na borrelen en roken. Perfect om te delen! Verder staan er tal van verschillende gerechten op het menu. We nemen een simpele steak en de signature fries. En als toetje een lekkere red velvet cake.

red velvet cake in New York
Na het diner en het taxiritje maken we nog een wandeling door de stad. Per toeval komen we langs de bekende bakkerij Magnolia. Nog 10 minuutjes en dan gaan ze sluiten! Snel kijken of we nog wat lekkers kunnen krijgen voor morgen. Er staan nog  flink wat mensen binnen. We kiezen een bananentaartje en 2 cupcakes. Mmmm!

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 6

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.