Dag 10: There’s a Storm Coming.. van Gatlinburg naar Greenville

Zodra ik de deur open doe naar het balkon vult het geluid van stromend water de kamer. De lucht is grauw en grijs en het regent. Er is storm op komst in de Carolina’s. Het is orkaanseizoen…

roadtrip great smoky mountains

We twijfelen wat we zullen doen. Een wandeling maken naar een waterval in de Great Smoky Mountains, een nacht bijboeken in Gatlinburg of verder rijden naar onze tussenstop In Greenvile? Het wordt de laatste optie.

Parkeren in Gatlinburg

Eerst rijden we het centrum van Gatlinburg in om nog een paar souvenirs te kopen en afscheid te nemen van dit leuke plaatsje. We willen de auto parkeren, maar het betaalsysteem om te parkeren is hier wel heel apart. Per parkeervak is er een vakje met een nummer waar je geld in moet doen. De dollarbiljetten steken er half uit. Wij rijden toch maar even verder en vinden al snel een betere plek, met een betaalsysteem die wij als Nederlanders beter begrijpen.

Ontbijt bij Crockett's Breakfast Camp in Gatlinburg

Ontbijten doen bij ons favoriete breakfast restaurant: Crocket’s Breakfast Camp. We bestellen dit keer  een grote skillet (pan) vol typische ontbijtgerechten uit de zuidelijke staten. Pannenkoekjes, bacon, biscuits (een soort zoetje broodjes, worst met dikke saus, pap met cheddar cheese, ham, aardappels en een heel klein beetje fruit. Lekker en een goed begin van de dag. Hier zitten we wel even vol van. Goed dat we dit gerecht gedeeld hebben want in je eentje krijg je dit nooit op!

Moonshine proeven in Gatlinburg Ole Smoky Moonshine

Daarna naar Ole Smoky Moonshine. Hier wordt al weer druk gesampled met de verschillende smaken huisgestookte drank. Ik proef de Sweet Tea en de Lemon. We hebben opgezocht dat we per persoon 1 liter sterke drank mee mogen nemen in de ruimbagage. Uiteindelijk nemen we Peach en Original mee. We lopen nog eventjes rond in Gatlinburg en ik koop caramel die niet aan je tanden blijft plakken (echt waar) chocolade met de naam Bearclaw (caramel, amandel en chocolade) en S’mores. Met Starbucks bekers lopen we weer terug naar de auto. We gaan verder, richting Greenville.

Fudge Shop in Gatlinburg

Een leuk recept voor S’mores is van Serena van Beautylab.nl.

De route verloopt zonder problemen. Er is helemaal geen storm! In Greenville proberen we nog iets te regelen met de auto die een onderhoudsmelding geeft. Helaas zonder succes. We bereiken met moeite het motel want de ingang staat niet zo duidelijk aangegeven. We verblijven als tussenstop een nachtje in La Quinta Inn, in Greenville. Aangezien we vrij laat bij het motel zijn, hebben we geen tijd om er rond te kijken. Maar er blijkt een stadspark te zijn met een watervalletje en op internet ziet het er best leuk uit!

Greenville South Carolina Amerika

bron: www.visitgreenvillesc.com

Naar een restaurant hoeven we niet lang te zoeken want in Greenville is een P.F. Chang’s; een Chinees-Amerikaans restaurantketen. We moeten even wachten want het is er druk. Na de vorige keer dat we hier waren is de menukaart een beetje veranderd maar we weten wat gaan bestellen: Mongolian Beef, Sesame Chicken, Tuna Salad, Extra rijst en een cocktail Moscato & grapes, een potje groene thee en als toetje Tiramisu en Wontons met creme. Het is best wel veel en de rest gaat mee in een DoggyBag.

PF Chang restaurant Amerika

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 11

2 thoughts on “Dag 10: There’s a Storm Coming.. van Gatlinburg naar Greenville

  1. Ik ben helemaal geen Amerika fan, maar nu ik deze en je andere posts lees begin ik toch meer en meer te denken maar eens een road trip er te gaan plannen. Ik hou je blog in de gaten voor tips!

    • Wat een leuke reactie 🙂 Daar doe ik het ook een beetje voor. Je moet er een keer geweest zijn vind ik! Ik ben benieuwd wanneer je gaat en als je tips nodig hebt, geef ik ze graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.