Canyonlands National Park in Amerika

Canyonlands National Park is het grootse National Park in Utah, maar tevens het minst bezocht. Hoe komt dit? Heeft het er iets mee te maken dat het park vooral uit ruige en ongerepte gebieden bestaat? Het is in ieder geval een bezoek meer dan waard. Ik laat je zien waarom.

Canyonlands National Park ligt in de staat Utah. De Colorado River en de Green River verdelen het park in meerdere gedeeltes: Island in the Sky, Needles en het Maze District zijn de voornaamsten. Island in the Sky wordt het meest door toeristen bezocht en hier kun je genieten van prachtige uitzichten. Het Needles-gedeelte staat bekend om zijn ongereptheid, hier kun je prachtig wandelen en het Maze gedeelte is zeer afgelegen, ruig en alleen te bereiken met een terreinwagen. Dit gedeelte is weggelegd voor de ervaren backpackers.

★★Let op: Vanuit Island in the Sky naar Needles en andersom, kun je niet rijden. Dit komt omdat de Colorado River de gebieden doorkruist. Je moet dus helemaal omrijden. Iets waarop ik me niet goed had voorbereid…

Alleen de weg al naar Canyonlands is al heel bijzonder. Dit soort bijzondere rotsformaties vervelen nooit.

Canyonlands-National-Park-bezoeken

canyonlands-needles-en-island-in-the-sky

Het bekende Mesa Arch in Island in the Sky. Goed te bereiken na een wandeling van 1 kilometer. En tijdens zonsopkomst schijnt dit ook de perfecte plek te zijn!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Canyonlands National Park (@canyonlandsnps) op

Needles, Canyonlands National Park

Ik bezocht vooral het Needles gedeelte. Hier zul je minder toeristen tegenkomen dan in Island in the Sky. Ik heb er de Slickrock foot trail gewandeld. Een wandeling van 4 km over rotsen en langs 4 uitkijkpunten. Hier heb je uitzicht op Island in the Sky, het La Sal gebergte, The Needles, Big Spring Canyon en Little Spring Canyon.

★Let goed op, want de route wordt aangegeven door “cairns,” dat is een stapel stenen, die je makkelijk over het hoofd ziet door alle andere stenen en rotsen…

wandelen-in-Canyonlands

Needles-Canyonlands-National-Park
De bijzondere zandstenen rotsen waar dit gedeelte van Canyonlands zijn naam aan dankt. Maar ook de rest van de natuur is prachtig en de uitzichten zijn schitterend.

★Bekijk hier 360-graden foto’s van Canyonlands National Park★

Wandeling-Canyonlands-Slickrock-foot-Trail-Needles

Natuur-Canyonlands-National-park-Amerika

De perfecte plek om de zonsondergang te zien

In het Islands in The Sky gedeelte vind je de Green River Overlook. Hier kun je genieten van een prachtige zonsondergang en bovendien is het uitzicht zonder zonsondergang ook al geweldig, vind je niet?Canyonlands-Green-River-Overlook

 

Zonsondergang-Canyonlands-National-Park-bezoeken

Zonsondergang-Canyonlands-in-Amerika

Canyonlands National Park bezoeken

Als je Canyonlands National Park bezoekt, neemt er dan ruim de tijd voor. De verschillende gedeeltes van het park liggen ver uit elkaar en zijn eigenlijk niet in 1 dag te bezichtigen.

Canyonlands National Park is perfect te bezoeken vanuit het gezellige plaatsje Moab. Dit bevindt zich op 52 km afstand. Hier heb je hotels, restaurants en winkeltjes. Ga je in Moab overnachten? Ik heb op een rij gezet wat je allemaal kunt doen in Moab en welke andere mooie natuurgebieden je hiervandaan kunt bezoeken.

Meer informatie over Canyonlands National Park

Kijk voor meer informatie en uitgebreide informatie over verschillende wandelingen en bezienswaardigheden in het Nederlands op de website van Ontdek Amerika.

Het is altijd goed om op de website van het desbetreffende National Park te kijken voor eventuele, updates, weersomstandigheden en waarschuwen. Houd hier de website van Canyonlands National Park in de gaten.

One thought on “Canyonlands National Park in Amerika

  1. Wat heb je een leuke website Bianca, ik ga hem deze week eens helemaal verkennen!

    Wij zijn fervente USA bezoekers dus met veel plezier ga ik alles lezen.

    Groetjes,
    Reny

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.