Amerika rondreis in 360 graden foto’s deel 7: Canyonlands National Park

Hoe ziet een wandeling in Canyonlands National Park in Utah eruit? En dan in het Needles gedeelte? Ik neem je mee op reis met een paar 360 graden foto’s zodat je rondom je heen kunt kijken! Met als afsluiting een prachtige zonsondergang op een hele bijzondere plek.

We gaan de slickrock foot trail lopen. Een wandeling van 4 km over rotsen en langs 4 uitkijkpunten. Hier heb je uitzicht op Island in the Sky, het La Sal gebergte, The Needles, Big Spring Canyon en Little Spring Canyon. Het is goed opletten, want de route wordt aangegeven door “cairns,” dat is een stapel stenen, die je makkelijk over het hoofd ziet door alle andere stenen en rotsen…

Slickrock foot trail in Canyonlands National Park #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Op rotsplateau’s kun je ontzettend ver kijken. Op sommige plekken waait het best hard, en het is soms even klimmen, maar wat een uitzicht!

Slickrock foot trail viewpoint in Canyonlands National Park – Spherical Image – RICOH THETA

In Canyonlands kun je dus geweldig wandelen. Maar wist je dat de meeste bezoekers dit gedeelte overslaan? Het merendeel bezoekt Islands in the Sky, dit ligt dichterbij Moab. Het gedeelte van deze wandeling, The Needles, is zeker ook een bezoek waard. Het is alleen een flink stuk rijden vanaf Moab en je kunt niet eenvoudig naar het andere deel van Canyonlands. Je moet eerst weer helemaal terugrijden, want Canyonlands wordt gescheiden door de Colorado River en de Green River.

Canyonlands National Park Slickrock foot trail – Spherical Image – RICOH THETA

We wandelen verder en komen bijna niemand tegen. Het is soms even zoeken naar de stapel stenen die ons laat zien waar we heen moeten klauteren. Maar telkens worden we beloond met een fijn uitzicht.

Canyonlands National Park – Spherical Image – RICOH THETA

Na ruim twee uur keren we weer terug naar de auto. Wat een geweldige wandeling! We rijden helemaal terug richting Moab, naar het andere deel van Canyonlands: Island in the Sky. Hier gaan we naar Green River Overlook. Zo pakken we toch nog een klein stukje mee van dit deel van het park. Wat een prachtige plek is dit! Hier heb je uitzicht op een enorme kloof, de Stillwater Canyon en de Green River die er doorheen stroomt.

Sunset in Canyonlands National Park – Wow! #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

De zon zakt steeds verder weg totdat hij achter de rotsen verdwijnt. Wat is dit een magische plek om een zonsondergang mee te maken!

Sunset Green River Overlook Canyonlands National Park – Spherical Image – RICOH THETA

 

Bekijk hier nog meer 360-graden-fotoverslagen.
Of de route van mijn rondreis door de Mountain States.

2 thoughts on “Amerika rondreis in 360 graden foto’s deel 7: Canyonlands National Park

  1. Canyonlands is sowieso één van mijn favoriete plekken ginds :-). Er is een stukje van me achtergebleven daar aan Mesa Arch. Ik ga over 6 weken terug, helaas niet naar daar, dus hopelijk kan ik er op een latere trip nog eens naar terug.

    • Wat een fijn vooruitzicht dat je weer teruggaat! Waar gaat de reis dit keer heen? Ik heb ook plekken die ik ooit weer wil bezoeken en Canyonlands hoort dat zeker bij, want ik heb nog lang niet alles gezien daar 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.