Het verhaal achter de foto: vliegangst & skylines

Het leek mij een leuk idee om elke week een foto uit te lichten uit mijn talloze (Instagram) foto’s van mijn Amerika rondreis en jullie er meer over te vertellen. Vanaf vandaag plaats ik elke woensdag een nieuwe blog: Het verhaal achter de foto.

 

Als eerste heb ik voor onderstaande foto gekozen. Vanuit een vliegtuigraam kijk je naar buiten. Het KLM vliegtuig dat is vertrokken vanuit Schiphol, Amsterdam staat inmiddels op het vliegveld New York JFK. In de verte zie je een skyline. Het is de skyline van New York.

Ik houd niet van vliegen. Maar als je gek bent op Amerika, zoals ik, moet het gewoon. Het is nodig om die Amerika rondreis te kunnen maken. Het is geen doen om met een groot schip te gaan. Dit duurt te lang en dan hebben we het nog niet eens over de kosten. Waar mijn vliegangst vandaan komt, geen idee. Ik vind het opstijgen en landen eng, van turbulentie word ik onrustig en ik houd er niet van om naar buiten te kijken als we hoog in de lucht vliegen. Wel vind ik het prachtig om achteraf de foto’s vanuit de lucht te zien. Maar op het moment zelf… Nee bedankt.

“Everything you want is on the other side of fear”

Alles wat ik zo graag wil zien, ruiken, proeven en ervaren is aan de andere kant van de oceaan. Dus moet ik door die vliegangst heen. Zo simpel is dat. Maar zeg dat maar eens wanneer ik in het vliegtuig stap.

Voor mij is het moment dat het vliegtuig weer op de grond staat een moment van geluk, blijdschap, enthousiasme en opluchting: We made it! En daarna: Wow New York! Ik ga je eindelijk zien!

We vlogen met KLM vanuit Amsterdam naar New York, luchthaven JFK. De vlucht was goed, ik probeerde films te kijken, een beetje te slapen en kreeg een paar happen van het eten naar binnen, daar was niets mis mee. Bovenstaande foto maakte ik toen we net geland waren. De skyline van New York zien vanuit het vliegtuig was echt een cadeautje!

Wil je weten hoe het verder ging? Lees dan het complete reisverslag van mijn Amerika rondreis.

2 thoughts on “Het verhaal achter de foto: vliegangst & skylines

  1. Leuk om zo wat meer achter je foto te weten. Lastig joh van je vliegangst, wel goed dat je je niet hierdoor laat kisten en toch gewoon vliegt! Ik heb zelf geen last van vliegangst maar ken wel een hoop mensen die het hebbben. Doe je nog iets speciaals voor of tijdens het vliegen om een beetje te kalmeren?

    • Bedankt voor je reactie!
      Fijn dat je er zelf geen last van hebt gelukkig. Ik zie altijd wel op tegen het vliegen. Van de dokter heb ik oxazepam gekregen, dat is een kalmeringsmiddel en dat werkt rustgevend. Mij helpt dat wel een beetje. Ik kan me dan alleen niet zo goed concentreren op de film die ik kijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>