Nabeschouwing Amerika reis The Mountain States

Naar aanleiding van andere reisverslagen waarin een nabeschouwing werd gegeven van de gemaakte reis, leek me dat ook leuk en leerzaam om te doen. Misschien heeft iemand nog iets aan mijn foutjes. Want wat ging er wel en wat niet goed tijdens mijn Amerika reis? Wat viel er mee en wat tegen? Wat had ik anders willen doen? Je leest het in mijn nabeschouwing van mijn Amerika reis; rondreis Salt Lake City oftewel mijn roadtrip door the Mountain States.

Over het algemeen was deze Amerika reis gewoon geweldig. Ik heb zo veel mooie dingen gezien en de reis had een perfecte afwisseling. Hoewel we in het begin wel veel natuurparken aandeden beviel dat prima. Ik raad deze route iedereen aan. Elke dag was weer een nieuw avontuur en ik heb me geen moment verveeld. Nee, eigenlijk was er weer tijd te weinig. Maar dat is vaak zo op reis.

De lange reisdagen vlogen voorbij. Het landschap was prachtig. Over het algemeen hebben we ook veel geluk gehad met het weer. Alleen de laatste dag in Yellowstone regende het en tijdens de rit van Sheridan naar Rapid City. Hierdoor viel het bezoek aan Devils Tower in het water. Ik had graag rond de duivelse berg willen wandelen, maar dat zat er niet echt in met de heftige thunderstorms. Dan maar schuilen en hotdogs eten. Hierdoor zijn we ook niet meer langs het westernstadje Deadwood geweest.

devils-tower-bison-and-cows

Een goede Amerika reisplanning?

Wat ik heel fijn vond was dat we rechtstreeks vlogen naar Salt Lake City. Salt Lake City heeft een kleine luchthaven en het zit heel dicht bij het centrum. Je bent dus in verhouding snel bij het hotel. Veel mensen zullen vanuit Denver of Las Vegas terugvliegen, maar wij vinden het fijn om rechtstreeks te vliegen en kozen daarom voor Salt Lake City. Bovendien hoefden we geen drop-off kosten te betalen voor de huurauto omdat we hem op dezelfde plek inleverden.

Ik had best veel dagen ingepland voor het Grand Teton National Park. Na aankomst in Salt Lake City konden we dus rustig aandoen, want we hadden tijd genoeg in Grand Teton Natonal Park. Dit was wel fijn voor het begin van de reis.

Ik had hotels in Yellowstone geboekt, in verschillende gedeeltes van het park. Dit is naar mijn mening een aanrader om zo optimaal het park te kunnen bekijken, omdat dit zo enorm groot is. Dat scheelt dus weer reistijd.
Op het laats had ik mijn reisplanning nog omgegooid. Ik koos niet voor 2, maar voor 3 nachten in Moab en dat is geen verkeerde keuze geweest. Eigenlijk is 3 nachten nog te weinig en zou ik 4 nachten aanraden. Er is daar zoveel moois te zien in de omgeving!

arches-car-mirror

Ik ben blij dat ik dus voor Moab heb gekozen in plaats voor een overnachting in Monument Valley. Monument Valley is prachtig, maar als je geen 4×4 hebt en geen tour gaat doen met lokale gidsen, dan hoef je er niet veel tijd te spenderen.

Het was fijn om op het laatst veel dagen in Las Vegas te hebben, om te relaxen en gewoon te doen waar we zin in hadden. Ik had verwacht dat we meer natuurparken zouden bezoeken vanuit Las Vegas, maar dat was er toch niet echt van gekomen.

Tijd te weinig op vakantie

Qua planning ben ik best wel tevreden maar…. Ik was weer ziek in Amerika. Vast iets verkeerds gegeten. Er is ook zoveel lekkers… Daardoor hebben we toch wat tijd verloren en dat was jammer. Hierdoor moesten we Custer State Park laten lopen en Crazy Horse laten staan.

De navigatie liet ons ook een keer in de steek toen we vanuit Moab via Monument Valley reden. Hierdoor zijn we flink omgereden en was er geen tijd meer voor Petrified Forest. We moesten toen ook een flink stuk in het donker rijden en dat was niet zo leuk omdat er veel honden midden op de weg liepen en mensen vlak langs de weg.

bianca-amerikablog-monument-valley

De hotels tijdens mijn Amerika reis

Over het algemeen waren de hotels en motels tijdens onze Amerika reis heel goed. We sliepen maar liefst in 3 historische hotels waarover je binnenkort blogs zult lezen. Zo was Old Faithful Inn in Yellowstone echt geweldig. Slechts 1 hotel stelde ons teleur en dat was Three Bear Lodge in West Yellowstone.

Rond Yellowstone National Park zijn de hotel best wel duur. Het Three Bear Lodge Hotel had ik gevonden via Booking.com en al 3 maanden van te voren gereserveerd en ook betaald. Dit was het duurste hotel van de vakantie: 176 euro voor 1 overnachting. Veel geld, maar wel een toplocatie. Toen we ‘s avonds bij het hotel aankwamen na een fantastische dag in Yellowstone National Park, kregen we slecht nieuws. Hoewel ik maanden geleden al had betaald, bleken er dingen gewijzigd te zijn bij het tussenbedrijf en die hadden mijn betaling niet naar het hotel overgemaakt. Of ik nog een keer wilde betalen. Daar sta je dan, in West Yellowstone waar op dat moment het goedkoopste motel 180 euro is en een 5,9 op Booking.com krijgt. Na veel gepraat mogen we toch inchecken, nadat ik mijn creditcard voor de borg heb afgegeven. Je raadt het misschien al, de volgende dag blijkt het bedrag nogmaals afgeschreven. Via de ING heb ik op dit moment het geld terug en is er een onderzoek bezig.

Foutje, bedankt

Elke vakantie gaat er wel iets mis. Sommige dingen onderschat je of plan je verkeerd in. Je leert er meestal wel van. Zo is dat nu ook bij mij.

Verschillende landen binnen Canyonlands

Wat ik stom vond van mezelf, was dat ik niet goede research had gedaan naar Canyonlands. Vanuit Moab dacht ik te weten hoe we moesten rijden. We kwamen toen wel bij Canyonlands uit, maar bij het Needles District. Ik dacht: geen probleem, dan rijden we zo door naar het meer toeristisch Island in The Sky. Helaas pindakaas, een grote rivier, de Colorado River, gooide roet in het eten. Als je naar het andere gedeelte wil, moet je weer 1,5 uur terugrijden via Moab… Hierdoor konden we dat gedeelte niet meer bekijken, ook was er geen tijd voor Dead Horse State Park.

canyonlands-needles-en-island-in-the-sky

 

Mesa Verde National Park

Waar ik ook niet op gerekend had, misschien was dat wel omdat de rest van de natuurparken niet zo extreem druk was, maar dat de Long House tour in Mesa Verde National Park al uitverkocht was toen we bij het visitors center waren om 10.00 uur. Dit was een beetje jammer. Cliff Palace was ook gesloten. Gelukkig hebben we in dit mooie park nog wel de selfguided tour gedaan naar Step House.

Route 66

Toen we vanaf de Meteor Crater richting Flagstaff gingen en onderweg zouden naar Las Vegas, was het plan een stukje van route 66 te rijden. Dit lukte eerst wel, maar daarna reden we een weg in waarbij een bord stond: Route 66. Maar deze weg liep dood. Ik weet nog steeds niet wat hier mis is gegaan. Hebben we de verkeerde afslag genomen? Of was dit gedeelte van Route 66 echt afgesloten?

Ik kan weer een fantastische Amerika reis toevoegen aan mijn lijst. Het was weer een road trip om nooit te vergeten. Maar aangezien we veel dingen nog niet hebben gezien in deze regio, zullen we nog een keertje terug moeten. Er zit niets anders op.

 

Lees hier mijn dagverslagen van deze rondreis door Amerika.

7 thoughts on “Nabeschouwing Amerika reis The Mountain States

 1. Jullie hebben een fantastische reis gemaakt volgens mij! Jammer dat je ziek was geworden. Ik denk dat het heel vaak voorkomt dat je achteraf dingen anders had gedaan, maar die tips kan je inderdaad weer doorgeven aan anderen 🙂

  • Ja, het was een fantastische reis:) Die dingen kunnen altijd gebeuren. Hopelijk heeft iemand er nog iets aan en maakt hij/zij niet dezelfde fouten als ik 😉 Je kunt natuurlijk ook niet alles weten vooraf.

 2. Wat onwijs mooi! Ik zou hier ook echt heel graag een keer naartoe willen!

  • Moet je zeker doen. Het is een geweldige reis. Als je nog tips nodig hebt, help ik natuurlijk graag 🙂

 3. Co

  Supergave reis toch? En tsja, er gaat eigenlijk altijd iets ‘mis’, dat hoort er een beetje bij. Ik had afgelopen zomer trouwens in Bishop dat mijn reeds betaalde hotelkamer niet beschikbaar was. Gelukkig konden we kosteloos terecht bij een ander hotel, anders hadden $220 mogen dokken voor de laatste beschikbare kamer.

  • Het was zeker een gave reis 😀 Gelukkig maar dat jullie bij een ander hotel terecht konden en dat het geen gedoe was. Dat is nooit fijn. Wat een prijzen durven ze soms te vragen he…

 4. Leuk, zo’n nabeschouwing! Leerzaam ook voor anderen die hun reis boeken. Balen dat je ziek was. En dat je Canyonlands hebt gemist. Ja, je moet echt nog eens terug hoor. Hoe vervelend 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.