Dag 13: wakker worden in het historische St Augustine & het prachtige strand van Siesta Key

Een paadje omzoomd door hoge palmbomen, kleurrijke bloemen en af en toe een nieuwsgierige salamander. Wanneer je dit weggetje volgt kom je uit op een van de mooiste stranden van Amerika..

In het motel Southern Oaks in St. Augustine is het ontbijt inbegrepen. Hier heeft het motel een hoge beoordeling voor gekregen en vandaag genieten we dan ook van een uitgebreid ontbijtbuffet. Het bestaat uit bacon, sausage, een saus voor de worst, hashbrowns, een soort aardappel met nasi kruiden, grittle (pap) met kaas, bagels met creamcheese en zoete cake. Het is lekker en erg uitgebreid voor de verandering. Hier zitten we de hele dag wel vol van.

Bij het uitchecken krijg ik nog stukjes zelfgemaakte fudge met peper mee. Het is best wel pittig. In Amerika zie je trouwens veel winkeltjes waar ze zelfgemaakte fudge verkopen en er zijn ontzettend veel soorten.

Rondreis Amerika Oostkust

We rijden verder Florida in. Het is wel wennen na de heuvellandschappen van de Great Smoky Mountains. Nu is het voornamelijk vlak, maar wel met palmbomen en een stralende zon We rijden naar Siesta Key, nabij Sarasota.

Metallic BMW

Onderweg komen we een prachtige metallic blauwe bmw tegen die even later met pech langs de weg staat. Op veel auto’s zie je stickers met teksten zoals ‘I love my fireman’ en ‘God bless our troops, especially our snipers.’ En elke staat heeft een eigen nummerbord met afbeeldingen die bij die staat horen.

sara_sea_siesta_key_resorts

We  verblijven in het Captiva Beach Resort. Op loopafstand van het strand, op een rustige en fijne locatie. De accommodatie biedt ruime appartementen met eigen kookgelegenheid, een zithoek en een badkamer.

palmbomen

Een parkje met palmbomen, perfect onderhouden, ligt naast het motel. We lopen langs een paadje omzoomd met palmbomen. Zo bereiken we het strand. Het zand is wit en de zee turquoise en warm. Er zijn meeuwen en vogels die op meeuwen lijken maar een kuifje hebben.

Siesta Key Beach strand in Florida

Siesta Key is een eiland van Florida, in de Golf van Mexico. Het strand van Siesta Key is volgens Tripadvisor dit jaar verkozen tot het beste strand van Amerika. Het witte, fijne zand is van 99% quartz waardoor het koel aanvoelt onder je voeten.

st_armand_circle winkelcentrum Sarasota

Voor een lunch rijden we naar St Armands Circle in Lido Key, een plein met winkels, boetiekjes en veel groen met marmeren beelden. Er zijn ook veel mooie bloemen en salamandertjes. Ook vind je hier gezellige terrasjes om een hapje te eten. Bij Cha Cha’s Coconuts nemen we een broodje vis en een broodje vlees.

Westfield Shopping Sarasota

Ook brengen we ’s avonds nog een bezoekje aan het winkelcentrum Westfield in Sarasota: Shoppen!

>> Lees verder: Rondreis door Amerika dag 14

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.