Van New York naar Texas: Amerika reis dag 15: Naar San Antonio

Vandaag laten we Austin achter ons en vervolgen we onze road trip door Texas. San Antonio wordt onze volgende bestemming. Maar onderweg stoppen we een aantal keer om een outlet te bezoeken en een heel gezellig dorpje.

We checken uit in Austin en gaan op zoek naar een ontbijtje. Stiekem had ik Ihop al op de planning staan en die is niet ver weg. Het is lastig kiezen, en het lijkt wel steeds moeilijker te worden. Want er staan specials op de kaart met onder andere pannenkoeken met namen als: New York Cheesecake en Mexican Tres Leches. Ik kies voor de laatste, als kleine versie in combinatie met iets hartigs: hashbrowns (aardappels) en bacon en egg.

Amerika-reis-Ihop-soorten-pannenkoeken

Dan snel onderweg, want het is een drukke dag. We gaan naar de San Marcos Premium Outlets. Kijken of we nog leuke koopjes kunnen scoren. Het plan is om niet te lang te blijven en nadat we twee Levi’s voor 70 dollar hebben gekocht een kort bezoekje aan Starbucks en weer verder.

Starbucks-in-Amerika

De tweede stop wordt het dorpje Gruene. In dit dorpje zijn historische gebouwen te vinden en tal van leuke winkels.visit-gruene-Texas

Het is een gezellig dorpje en we vermaken ons er wel even met het uitpluizen van antiekwinkels waar we een hele oude ‘viewmaster’ kopen met Amerikaanse afbeeldingen van onder anderen natuurparken.

antiekwinkel-in-Texas

We lopen rond en kijken onder andere in Gruene Hall. Daterend uit 1878.

Gruene-Hall

Op een gezellig pleintje waar even later een optreden plaatsvindt, drinken we een drankje en genieten we van de zon. Het is leuk in Gruene. Een bijzonder dorpje en zeker een bezoekje waard.

★ Lees hier meer over Gruene in Texas.

drinks-gruene

Eigenlijk blijven we hier veel te lang hangen. We moeten ook nog naar San Antonio. In een winkeltje in Gruene bel ik naar Saltgrass Steakhouse om een reservering te maken voor een tafeltje aan de River Walk in San Antonio. Het lijkt me erg mooi om ’s avonds aan de River Walk te zitten en de bootjes voorbij te zien varen.

Texan-souvenirs

Ik koop wat souvenirs: Armadillo droppings. Eigenlijk koop ik ze vanwege het leuke doosjes. (thuis blijken het hele lekkere toffees te zijn met pecannoten)

Texan-souvenirshop

Dan is het tijd om Gruene achter ons te laten en onderweg te gaan naar San Antonio op nog 45 minuten rijden. Onderweg zien we weer bijzondere reclames en de zonsondergang, want we bleven toch iets langer in Gruene hangen dan verwacht.

Sick-sign-USA

On-the-road-in-USA

In San Antonio checken we in in het Best Western Historic Travelers Hotel. De kamer is modern en het is maar een paar minuten lopen naar de Riverwalk met alle gezellige restaurants.

Saltgrass-in-Amerika

Bij Saltgrass steakhouse krijgen we inderdaad een tafeltje aan de River Walk. Perfect om onze 2 dagen in San Antonio te beginnen. Saltgrass Steakhouse stond al een tijdje op mijn lijst om te bezoeken en het eten valt niet tegen. De aardappelsoep is verrassend lekker. Ik neem de chopped steak. Een soort gehakt met kaas en tomaat. Daarbij een super lekkere ananas cocktail. Als toetje hebben ze twee favorieten van mij gecombineerd. Brownie en een versgebakken koekje met ijs!

diner-at-the-River-Walk-Saltgrass-steakhouse

Daarna maken we nog een wandeling langs de River Walk van het mooie San Antonio.

San-Antonio-River-Walk-Texas

Lees verder: Dag 16: Veelzijdig San Antonio

★ Benieuwd naar de route van deze reis? Die vind je hier.

2 thoughts on “Van New York naar Texas: Amerika reis dag 15: Naar San Antonio

 1. Ik ben écht aan het genieten van dit verslag over Texas.

  We overwegen om in 2021 naar Texas te gaan, dat wordt ons 21e USA reis.
  So far, was ik nog niet overtuigd, vooral vanwege het feit dat grote stukken onderweg nogal saai lijken te zijn.

  Ik vind jouw verslag echter heel informatief en heb al veel genoteerd in mijn voorlopige roadbook.
  Wie weet heb je me wel overtuigd om niet naar het Zuidwesten of Colorado/Wyoming te gaan maar zakken we een keer af naar Texas.

  Groetjes uit Maastricht

  • Wat leuk om te horen, bedankt! En wauw, jullie 21e reis alweer! Ik ben benieuwd hoe jullie nieuwe reis eruit gaat zien. Veel voorbereidingsplezier alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.