Meer over mij: Liebster Award

Ik schaam me een beetje. Ik schaam mij omdat ik zo lang heb gewacht met het invullen van de vragen van de Liebster Award nominatie.

De Liebster Award is een award die in het leven is geroepen om (beginnende) bloggers beter te leren kennen.

Toen ik werd genomineerd door Linda van Meisje van de Wereld was ik heel erg blij. Ik was net begonnen op Twitter en met mijn blog en ik had het gevoel dat het allemaal nergens heen ging. Toch bleef ik stug door bloggen over hetgeen waar ik altijd enorm naar uitkijk: mijn vakantie in Amerika. Met mijn blog wil ik anderen inspireren om ook een keer een reis te maken naar Amerika en hiervoor tips en informatie geven die horen bij zo’n vakantie.
Maar waarom heb je dan zo lang gewacht?

Ken je dat gevoel als je iets heel leuk en belangrijk vindt en het dus goed wilt doen? Nou, combineer dat met weinig tijd hebben, nog niet weten welke kant je op wilt met je blog en onzeker zijn over vanalles. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu pas, ja nu pas! De vragenlijst van de Liebster Award ga invullen.

Maar, beter laat dan nooit toch?

Wat zijn de spelregels van de Liebster Award?
1. De genomineerde vertelt wie hem of haar genomineerd heeft en linkt naar die site
2. Je beantwoordt de ontvangen vragen
3. Noem 11 willekeurige feiten (over jezelf natuurlijk)
4. Je nomineert zelf 5-11 andere bloggers voor deze award (liefst met minder dan 200 volgers)
5. Stel een aantal vragen op voor de nieuwe bloggers
6. Laat de bloggers weten dat ze genomineerd zijn voor deze award

De Liebster Award vragen

1. Wat is de reden geweest om een blog te beginnen?
Tijdens mijn eerste roadtrip door Amerika schreef ik tijdens de reis een reisdagboek. Leuk om te doen en leuk om mensen thuis op de hoogte te houden van mijn belevenissen. Andere blogs hebben mij geïnspireerd om het schrijven serieuzer aan te pakken en mijn verhalen te vertellen in een blog.

2. Wat weten veel mensen nog niet van jou?
Ik hou niet zo van vliegen, terwijl dat wel nodig is als je een reis naar Amerika wilt maken.. Meestal durf ik niet eens naar buiten te kijken…

Naar New York naar KLM

3. Wat staat er op jouw playlist als je op reis gaat?
Op mijn playlist stond tijdens mijn vorige reis, New York van Alicia Keys! Hoe toepasselijk. Voor de rest loungemuziek en dance. En soms een klein beetje hardstyle.

4. Welke drie items pak je als eerste in tijdens je voorbereiding?
Mijn uitgewerkte reisplanning; bestaande uit een enorm boekwerk met allerlei informatie, gevens van hotels, routes en leuke restaurants en shopping malls, mijn videocamera en mijn oxazepammen (kalmeringspillen) want vliegen vind ik nog steeds een beetje eng.

5. Luxepaardje of back-to-basics?
Ik zeg altijd: waarom zou je het hele jaar hard werken om ergens te moeten slapen waar het slechter is dan thuis? Ik hou van luxe, maar dan wel op een betaalbare manier. Het is even zoeken, maar dan vind je soms fijne aanbiedingen.

rondreis Amerika

6. In welke tijd van het jaar ga jij het liefst op reis?
Ik ga het liefst op reis buiten het hoogseizoen, dan is het goedkoper en minder druk. Verder maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit want elk seizoen heeft z’n voordelen.

7. Waar haal je de reisinfo en inspiratie vandaan als je een reis uitzoekt?
Ik kan veel reisvoorpret beleven aan het lezen van blogs van anderen, Soms loop ik alvast door de straten met Google Streetview en ik vind het leuk om beurzen zoals de vakantiebeurs te bezoeken en geïnspireerd te worden door andere reizigers.

8. Een leven zonder chocola of een leven zonder reizen?
Dan maar een leven zonder chocolade. Het is een lastige, maar:

Nothing tastes as good, as traveling feels.

9. Wat kan je iedereen aanbevelen die op reis gaat?
Geniet volop van je reis en ga ook een keer naar Amerika!

American diner in Los Angeles

10. Wie is jouw favoriete reispartner?
Mijn vriend. Met hem heb ik de mooiste reizen gemaakt en hij is een van de redenen waarom ik de mooiste reizen heb kunnen maken.

11. En om af te sluiten met een mooie afbeelding… Wat is jouw favoriete reisfoto?
Onderstaande foto is mijn favoriet. Gemaakt op Pismo Beach in Amerika, tijdens 1 van de laatste dagen van de vakantie. Het was het einde van een geweldige dag en op het strand was het heel rustig. Een perfect moment om stil te staan bij de prachtige vakantie: een rondreis in het zuidwesten van Amerika.Rondreis in Amerika

11 feitjes over mij:

Ik kan soms erg ongeduldig zijn.

Ik heb een konijn: Fluffy Bunny. Eerst had ik niet zoveel met konijnen. Maar mijn vriend wilde er graag 1. Nu ben ik ook verkocht en verliefd.

Fluffy bunny #bunny #bunnylove #love #konijn #konijntje #lief #rabbit

Een foto die is geplaatst door Fluffy Bunny Bunny (@fluffybunnyofficial) op

Ik zou graag in het buitenland wonen, om erachter te komen hoe het is om te leven in een ander land.

Een van de leukste die er zijn vind ik: buitenlandse supermarkten. Daar ben ik uren zoet met kijken naar alle vreemde producten, etenswaar en andere dingen die er te vinden zijn.

grote-citroen

Ik kan heel moeilijk kiezen. Dat is vooral lastig in een restaurant als er heel veel keuze is.

Ik hou van jongensdingen: gamen, actiefilms en mannengrappen.

Maar ik hou ook van shoppen en make-up. Vroeger wilde ik visagiste worden. Maar daarna toch filmmaker en dan in de rol van filmproducent.

Daarom zie ik een overeenkomst tussen een vakantie en een filmproductie. Alles regelen en plannen en het eindresultaat moet perfect zijn.

Vroeger was ik een hele grote Formule 1 fan. Mijn favoriete coureur was Michael Schumacher. Ik vind het nog steeds verschrikkelijk wat er met hem is gebeurd.

Formule 1 Ferrari

Ik ben soms te perfectionistisch en daarom duren de dingen bij mij soms iets langer.

Van mijn reizen maak ik meestal een plakboek inclusief bonnetjes van restaurants, boekjes, flyers en afgedrukte foto’s.

De nominaties voor de Liebster Award
Het lijkt mij erg leuk om meer te weten te komen over:

Kimberley van Just Go Global
Vincent van Reizen over de Wereld
Kelly van Dutchie on the Road
Marije en Romy van Travel Lovers
Carla van USA Reporter is geen beginner maar het leek mij leuk om haar beter te leren kennen, aangezien ze ook een groot Amerika liefhebber is.

De vragen voor jullie zijn
1. Wanneer ben je gestart met bloggen en waarom?
2. Wat is je favoriete reisbestemming en waarom?
3. Wat is je meest dierbare reisherinnering?
4. Wat is je favoriete blogpost die je tot nu toe hebt geschreven?
5. Welke drie dingen maken je gelukkig?
6. Maak je een planning voor je vakantie, of laat je je verrassen?
7.In welk land zou je willen wonen?
8.Wat is de langste periode dat je van huis bent geweest?
9: Wat mis je het meest als je van huis bent?
10: Wat voor souvenir neem je mee van je reis?
11: Wat is jouw favoriete reisfoto?

Veel succes en plezier met het invullen van de Liebster Award vragen!

En voor iedereen die nieuwsgierig is geworden naar die citroen:

grote-citroen-deel-2

4 thoughts on “Meer over mij: Liebster Award

 1. Hey Bianca, leuk om de antwoorden op de vragen te lezen. Denk inderdaad ook dat elk seizoen wel voor- en nadelen heeft op reisgebied. Ik volg je blog met veel plezier, omdat ik zelf ook richting Amerika wil reizen op korte termijn.

  En natuurlijk dank voor de nominatie. Toevallig recentelijk ook nog een nominatie ontvangen voor een Liebster Award van Jantiens Reisstijl. Maar ik denk dat ik jullie vragen dan een beetje ga combineren. Is dat goed? 🙂

  • Bedankt voor je reactie. Leuk om te horen! Natuurlijk mag je de vragen combineren , dan doen anderen ook 🙂 Zo heb je meer om uit te kiezen.

 2. Hey Bianca,
  Leuke tag en bedankt voor de nominatie!
  Je kan hem binnenkort op onze blog vinden 🙂

 3. Hoi Bianca,
  Bedankt voor de nominatie. Ik ben er mee bezig :).
  Groetjes Kelly

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.