Voorbereiding Amerika 2021: Eindelijk naar Georgetown in Washington DC!

O wat heb ik zin om weer op reis te zijn. Ik ben vast niet de enige… Vorige keer vertelde ik je al over de vliegtickets die ik geboekt heb. Dat was nogal een gedoe. In mijn achterhoofd weet ik dat ik ze in de pocket heb en dat maakt me een stuk gelukkiger. En nu begint het grote plannen! Vorige keer lukte het niet om Georgetown bij Washington DC te bezoeken. Waarom dat me zo leuk lijkt, lees je hier!

Tijdens de afgelopen reis New York – Texas was het plan om tijdens ons bezoek aan Washington DC ook naar Georgetown te gaan. Dit is een stadsdeel van Washington DC en is volgens mij compleet het tegenovergestelde van het zakelijke centrum rondom de Mall. In Georgetown vind je historische huisjes en tal van winkels en eetgelegenheden. Je vindt er federale architectuur, geplaveide wegen en landhuizen. Maar ook kanaaltjes, terrassen aan het water en meer gezelligheid. We zullen het zien. Vorige reis lukte het niet om naar Georgetown te gaan, maar dit keer heb ik hier een hotel geboekt!

Het hotel bevindt zich vlakbij de winkelstraat, retaurants en café’s en op een paar minuten lopen van het water! Ik ben heel benieuwd, maar ik denk dat het best een hele leuke uitvalsbasis kan zijn om Washington DC te verkennen. Toen we in Washington DC waren, leek het vooral ’s avonds op sommige plekken heel verlaten, maar ik denk dat Georgetown heel anders zal zijn. Bovendien ligt Georgetown maar 10 minuten rijden van The Mall in Washington DC af.

Ik heb ook al een leuk restaurant gevonden voor als we daar zijn. (Ik hou ervan om alvast restaurants uit te zoeken voor vertrek. Vaak heb ik dan een lijstje met meedere opties. Zo zijn we op locatie nooit tijd kwijt aan het zoeken naar een restaurant.) Martin’s Tavern. Dit restaurant bestaat al sinds 1933. Niet alleen ziet de menukaart er hier prima uit, dit restaurant barst van de geschiedenis, want naar eigen zeggen hebben hier tal van presidenten gegeten en is dit de plek waar John F. Kennedy zijn huwelijksaanzoek deed aan Jackie.

★ Er zijn ook een aantal films opgenomen op locaties in Georgetown. benieuwd welke dat zijn? Dat lees je hier.

In Georgetown zullen we ons vast prima vermaken. Ik hou ervan om door Amerikaanse straten te lopen, wat lokale winkels te bezoeken en de omgeving te verkennen. Georgetown staat volgens mij vol met prachtige gebouwen (sommige daterend uit 1766) en in sommige huizen kun je ook een tour krijgen. Wat vind je trouwens van de Georgetown Universiteit? Best mooi, toch?

Heb jij Georgetown al eens bezocht? Wat vond je ervan en heb je nog tips?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.