Westkust Amerika reis dag 16: Jammerende ezels en huilende rotsen

De lama kijkt me brutaal aan, alsof hij ieder moment op me wil spugen. Ik laat de wortel zien en even later probeert hij een enorm stuk weg te kauwen. Op de achtergrond klinkt een wel heel zielig geluid…

We worden wakker in het Travelodge hotel in het plaatsje Hurricane. Het ontbijtje is hier niet echt om over naar huis te schrijven, maar we zijn blij dat we iets in onze buik hebben. Nu kunnen we snel onderweg naar Zion National Park!

Amerikablog-rondreis-westkust

Onderweg komen we langs het kleine plaatsje Virgin. Vernoemd naar de rivier die daar langs stroomt. Hier bezoeken we een winkeltje, met souvenirs en lekkere taffy’s en ander snoep met een gedeelte wat een soort kinderboerderij is met nagemaakte kleine huisjes, zoals een bank, een saloon en een gevangenis. We kijken even rond in het winkeltje en betalen 3 dollar om naar de dieren te mogen en we krijgen drie wortels mee om te voeren.

Virgin-near-Zion-National-Park

Zodra we de deur uitstappen om naar de dieren te gaan, komt er gelijk een witte haan op ons af. Hij loopt de hele tijd achter ons aan en uiteindelijk geef ik maar toe en mag hij ook een stukje wortel meepikken. Verder staan er lama’s, herten en een ezel die op een bijzondere manier onze aandacht vraagt… Hij begin namelijk hele zielige geluiden te maken wanneer ik de lama’s aan het voeren ben. Zo krijg je de rest van de wortelvoorraad wel. Na het maken van een paar foto’s gaat de reis verder richting Zion.

kinderboerderij-in-Amerika

★Tip: Op zoek naar een leuke tussenstop voordat je Zion National Park binnengaat? Breng een bezoek aan het winkeltje en kinderboerderij Virgin Trading Post/Fort Zion 1000 W Highway 9 Virgin UT.

Zoals altijd wel een keer gebeurt tijdens een reis, rijden we verkeerd. We komen bij een offroad weg uit. De navigatie heeft opeens ook niet zo’n goed bereik meer. Er zit niets anders op dan weer terug te rijden en even later de juiste afslag te nemen. Lang hoeven we niet te zoeken want daar is Zion National Park al!

★Tip: Nieuwsgierig naar Zion? Lees alvast het gratis magazine met alle info over Zion National Park.

weeping-rock-in-Zion-National-Park-in-Amerika

Bij Zion is het druk en daarom parkeren we onze auto voor 10 dollar vlak bij het park. Vanaf hier kun je makkelijk de pendelbus nemen die je langs alle bezienswaardigheden brengt. We bekijken de Weeping Rock (de huilende rots). Dit is een hoge rots waar waterdruppels van af komen. Dit is super mooi om te zien. De kleuren en de hoogtes van de rotsen in Zion zijn sowieso al prachtig om te bekijken.

Hierna gaan we met de bus naar een ander gedeelte van het park, de Lower Emerald Pool. Hier kun je een korte wandeling maken richting een waterval. Het begint een beetje te regenen, maar gelukkig zet de regen niet door. Uiteindelijk komen we bij een hele kleine waterval (in het voorjaar zal er veel meer water van af komen) en ook hier lopen we achter het water langs. Het water komt zelfs uit gaten in de rots naar beneden. Heel apart om te zien.

Zion-National-Park-in-Amerika

★Tip: In Zion National Park kun je prachtige wandelingen maken. Plan op deze handige wandelingen-website in het Nederlands, alvast welke wandelingen je wilt maken.

Uiteindelijk rijden we met de pendelbus door het park en bekijken we de prachtige natuur.
Na het kopen van wat souvenirs rijden we door naar het Days Inn in Cedar City. In de buurt eten we bij Panda Express (fast food in Chinese uitvoering). Hier kies je een bord met verschillende Aziatische gerechten van een soort buffet dat voor je wordt opgeschept. Daarna rijden we langs de Starbucks die er bijna naast zit.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 17 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

One thought on “Westkust Amerika reis dag 16: Jammerende ezels en huilende rotsen

  1. Wij vonden Zion erg mooi, maar het is wel een echt wandelpark. Wij hebben ook een stukje van de Lower Emerald gedaan en daarnaast de Overlook Trail. Daar hebben we het maar bij gelaten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>