Westkust Amerika reis dag 17: Rode rotsen in Bryce Canyon

Dit soort prachtige, roodoranje rotsen had ik nog nooit gezien. Als je naar het westen van de USA gaat, mag je Bryce Canyon echt niet overslaan. Je weet niet wat je ziet!

In ons motel kunnen we vanochtend zelf wafels maken. Een goed begin van de dag dus.
Ook hier horen we op een bepaald moment Nederlanders. Bijna elke dag van onze Amerika reis zijn we Nederlanders tegengekomen. Dat blijft toch bijzonder.

Nadat we al onze spullen in de auto hebben gestopt, rijden we langs de Walmart om lenzenvloeistof te kopen. Zo fijn dat je alles in 1 winkel kunt vinden. Nog even drinken inslaan en dan op weg naar Bryce Canyon National Park in Amerika!

Bryce-National-Park-in-Amerika-bezoeken

Na ruim twee uur komen we bij het park aan. Maar niet voordat we even een winkeltje met souvenirs ingaan waar ook een grote beer staat. En we halen lunch bij Subway. Wat een prijsverschil: 2 enorme footlong broodjes voor maar 7,50 (euro in 2011). Dat moet je in Nederland eens proberen… En als je een keer bij de Amerikaanse Subway bent geweest, dan weet je dat ze er bijna dubbel zoveel beleg opdoen.

We eten de broodjes op op de parkeerplaats van Bryce Canyon, in de auto met de deuren open en opeen staat er een eekhoorntje nieuwsgierig naar me te gluren. Hij kijkt de auto in en gaat op z’n achterste pootjes staan. Het lijkt net alsof hij in de auto wil springen en er met onze broodjes vandoor wil gaan. Wat leuk om zo’n beestje van zo dichtbij te zien.

eekhoorn-in-Amerika-blog-website

We besluiten om eerst naar het einde van het park te rijden. Het park bestaat namelijk uit een lange weg van 18 mile. Aan het einde heb je een mooi uitzicht waarbij je heel ver kan kijken. Het is prachtig om de natuurkleuren zo te zien, het roodoranje van de rotsen en het groen wat je er tussendoor ziet en de grillige vormen van de rotsen. Voor mij was het de eerste keer dat ik zoiets bijzonders zag en Bryce Canyon staat zeker op mijn lijstje van mooiste natuurparken!

★Tip: Bekijk alvast de newspaper van Bryce Canyon, inclusief plattegrond en uitleg over wandelingen.

bryce-canyon-in-Amerika

Langzaam rijden we nu terug richting de ingang van het park en onderweg stoppen we bij verschillende uitkijkpunten. Zo zien we onder anderen The Natural Bridge en het prachtige Inspiration Point, waar je op de puntige rotsen kijkt. Het is ook mogelijk om hier naar beneden te wandelen, maar dat hebben we niet gedaan. Als ik ooit weer een keer naar Bryce Canyon ga, dan wil ik zeker de rotsen van dichtbij bekijken.

Als we terugrijden naar het hotel komen we langs een winkel waar een versteende boomstronk op de grond staat. Ik wist toen nog niet van het bestaan af, maar er is een heel natuurpark met versteende bomen: Petrified Forest National Park. Het ziet er heel bijzonder en interessant uit. In oktober ga ik een bezoek brengen aan dit park en er natuurlijk ook een blog over schrijven.

★Tip: Bekijk alvast meer informatie over het Petrified Forest National Park.

petrified-forest in amerika

Het hotel waar we vannacht slapen is het America’s Best Value Inn and Suites hotel in Tropic. Dit is een super klein dorpje dat waarschijnlijk uit een straat bestaat. We checken in en aangezien er maar twee restaurants in de buurt zijn en er daarvan een dicht is, hoeven we niet te kiezen en gaan we we naar het restaurant dat naast het hotel ligt. Het eten is hier prima. We eten steak en kip met ham en kaas en honingmosterdsaus. Daarbij krijgen we brood met lekkere zoute boter, groente en patat.

>> Lees verder: Westkust Amerika reis dag 18 ★

Mijn eerste kennismaking met de USA was in 2011. Ik maakte een droomreis langs de westkust. En wat was het geweldig mooi! Hoewel het al een tijdje geleden is, wil deze reis toch met jullie delen. Tijdens de vakantie hield ik een blog bij en die heb ik nu in een nieuw jasje gegoten. De hele route van de Westkust Amerika reis vind je hier.

One thought on “Westkust Amerika reis dag 17: Rode rotsen in Bryce Canyon

  1. Bryce Canyon is zo uniek en waanzinnig mooi! Ik ben ook heel benieuwd naar je bezoek aan het Petrified Forest 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>