Watkins Glen State Park in Amerika

Op minder dan drie uur rijden van de Niagara Falls vind je een net zo’n sprookjesachtige plek: Watkins Glen State Park in Amerika. Met deze fotoreeks laat ik je zien waarom je een bezoek aan dit mooie park eigenlijk niet mag overslaan.

Watkins Glen State Park in Amerika

Als je van watervallen houdt, is Watkins Glen State Park een perfecte bestemming. Dit park bevindt zich in de staat New York in de Finger Lakes regio.

Dit verrassend mooie park telt maar liefst 19 watervallen en je kunt zelfs achter een paar watervallen langslopen.

Achter-waterval-Watkins-Glenn-State-Park

Je kunt er geweldige wandelingen maken langs bos, rotsen, kloven, groen, stenen trappen, door grotten over bruggetjes en langs beekjes die uitmonden in klaterende watervallen.

★ Bekijk hier 360-graden foto’s en video’s.

Bezoek-aan-Watkins-Glenn-State-Park

Waterval-Watkins-Glenn-State-Park

Het park bevindt zich in een kloof die in de IJstijd is uitgesleten. Dat kun je goed zien aan al het relief en de vormen van de rotsen. Dit zorgt voor een bijzondere omgeving.

uitgesleten-rotsen-Watkins-Glen-State-Park

Grillige vormen, rotspartijen mer mos en daarboven bomen die op je neerkijken. De tijd heeft de natuur hier aangetast en dat zorgt voor perfecte plaatjes.

Watkins-Glenn-State-Park

Bezienswaardigheden Watkins Glen State Park

Als je het pad van de Gorge Trail volgt, kom je bijna langs alle bezienswaardigheden van Watkins Glen State Park. Zoals bijvoorbeeld Cavern Cascade en Rainbow Falls.

Watkins-Glen-State-Park-in-Amerika-bezoeken

Bij Cavern Cascade en Rainbow Falls loop je achter een waterval door. Let op dat je hier wel nat kunt worden, er kunnen dikke plassen liggen en de ondergrond kan glad zijn.

Tijdens mijn bezoek, volgde ik de borden naar de watervallen en liep ik de gorge-trail. De terugweg ging via de Indian trail, een bosrijke route die ook langs een historische begraafplaats gaat. De afstand van deze wandeling bedroeg ongeveer 4,8 km.

Begraafplaats-Watkins-Glen-State-Park

Watkins Glen State Park bezoeken

Het Watkins Glen State Park is een van de populairste parken in de omgeving. Het kan druk zijn, houd daar rekening mee tijdens het plannen van je bezoek. Er zijn drie ingangen/parkeerplaatsen:  Main Entrance, Upper Entrance en South Entrance. Hier vind je alvast een kaartje van het park.

In het hoogseizoen kun je de shuttlebus terugnemen naar de parkeerplaatsen van North Entrance en Main Entrance. Als je het goed plant, kun je de klim omhoog vermijden, want er zijn nogal wat trappen in het Watkins Glen State Park. Hou hier rekening mee.

bezoeken-Watkins-Glen-State-Park-in-Amerika

Als je het Watkins Glen State Park wilt bezoeken, is het plaatsje Ithaca een goede uitvalsbasis. Hiervandaan kun je ook tal van andere prachtige parken bezoeken en er zijn geweldige watervallen te zien. Je leest er meer over in mijn artikel over Ithaca.

Op de website van Watkins Glen State Park kun je terecht voor extra informatie.

★ Lees hier mijn dagverslag van een bezoek aan dit mooie park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>