Voorbereiding Amerika rondreis 2017

Nog een week en dan gaat er weer een nieuwe Amerika reis beginnen! Wat spannend! Rond dit tijdstip zit ik dan in het vliegtuig naar New York! Vandaag laat ik je zien hoe de voorbereidingen van mijn Amerika reis 2017 eruit zagen.

De route bepalen

Als eerste was het natuurlijk zaak om een route in Amerika (en Canada) te bepalen. En om eerlijk te zijn was dat ontzettend lastig. Mijn voorgaande Amerika reizen waren een stuk makkelijker te plannen. Maar goed, er is een route en dit is het geworden:

Dag1: AMS → New York
Dag 2 tm 4: New York
Dag 5: Philadelphia
Dag 6:Atlantic City
Dag 7: Chantilly
Dag 8: Williamsburg
Dag 9: Roanoke
Dag 10 & 11: Gatlinburg
Dag 12: Pigeon Forge
Dag 13: ?
Dag 14 & 15: Ithaca
Dag 16: Niagara
Dag 17 & 18: Toronto
Dag 19 & 20: Montreal
Dag 21 & 22: White Mountains
Dag 23 & 24: Green Mountains
Dag 25 & 26: Boston
Dag 27: Cape Cod
Dag 28: ?
Dag 29: New York
Dag 30: New York→ AMS

Voorbereidingen-Amerika-reis

Zoals je ziet staan er nog twee dagen open. Op dag 13 rijden we vanuit Pigeon Forge naar Ithaca en dat is best een stuk. De vraag is of we een tussenstop maken bij Harpers Ferry of Gettysburg, maar ik vrees dat er weinig tijd voor is om daar nog rond te kijken. Misschien wordt het alleen een hotel als tussenstop onderweg. Net zoals dag 9 als we richting de Great Smoky Mountains gaan en in Roanoke stoppen voor een overnachting. Dit soort reisdagen houd je er toch tussen zitten als je zulke afstanden gaat afleggen…

De laatste dag voordat we terugkeren van Cape Cod naar New York staat ook nog open. Ik wil even kijken hoe het weer is en aan de hand daarvan iets plannen. Ook proberen we nog een keer tickets te bemachtigen voor de opname van de Late Night Show met Jimmy Fallon in New York. Dat is voor deze maand niet gelukt (we hebben niets gehoord, dus ik ga ervan uit dat het niet doorgaat). Dus mocht dat de laatste dag van de vakantie wel lukken, dan gaan we een dag extra naar New York.

huurauto-in-amerika

Huurauto in Amerika

Nadat de route in grote lijnen was uitgestippeld, was het tijd om alvast een auto te huren. Een van de belangrijkste dingen tijdens een Amerika road trip. Want in de auto spendeer je toch een lange tijd tijdens je reis. Wij hebben de auto gehuurd via EasyTerra. Via deze onafhankelijke vergelijkingswebsite voor huurauto’s, zie je in een oogopslag de prijzen van de auto’s bij verschillende aanbieders. Handig! Vaak zie je door de bomen het bos niet meer en deze website zet alles voor je op een rijtje.

Hotels en Motels in Amerika

De afgelopen maanden heb ik de hotels bij de route gezocht. Mijn hotels en motels boek ik via Booking.com. Ik vind dit de meest overzichtelijke website. Eigenlijk kun je alles in een oogopslag zien. Dat is bij de meeste andere websites vaak niet het geval. Ik zorg er bijna altijd voor dat ik de hotels nog kan annuleren. Toen ik laatst mijn hotels weer bekeek, zag ik best een groot prijsverschil bij hetzelfde hotel. Toen heb ik de kamer geannuleerd en weer opnieuw geboekt. Zo bespaarde ik 50 euro. Ook tijdens de reis zelf zijn we zo dus nog flexibel, we kunnen altijd uitwijken naar andere plaatsen, mocht dat nodig zijn.

voorbereiding-Amerika-reis-

Treinticket in Amerika

Misschien herinner je je de vorige keer nog, dat ik het plan had om met de trein te reizen in Amerika. Dat ging niet eens door. De reden lees je hier. Dit keer heb ik vooraf een treinticket gekocht voor een treinreis van New York naar Philadelphia. Ik ben benieuwd hoe het reizen met de trein in Amerika is.

Niet vergeten op reis

Verder maak ik nog een lijstje met waar ik aan moet denken en wat ik niet mag vergeten om mee te nemen op reis. Dit als toevoeging van mijn uitgebreide lijst: Op reis naar Amerika! Waar moet ik aan denken? En over een paar dagen kan ik al beginnen met het inpakken van mijn koffer, de laatste boodschappen doen en alles klaarleggen voor de reis. En dan gaat het weer gebeuren. USA: Here we come! 

Reis je mee?

Tijdens mijn reis kun je mij weer volgen. Ik houd je weer op de hoogte van mijn belevenissen in de USA met foto’s, video’s en 360-graden foto’s. Als je het leuk vindt om mijn reis te volgen, kan dat zo:
Like mijn Facebookpagina! Hier vind je allerlei updates, foto’s en video’s van mijn Amerika rondreis.
Like mijn Instagrampagina voor tal van Amerika & Canada plaatjes en ook korte video’s.
★ Of vul je e-mailadres in op deze website onder het kopje: ‘Blijf op de hoogte van reisverslagen en meer!’ Op die manier stuur ik je telkens een e-mail als er een nieuwe blog online staat.

Heb je nog tips, laat ze vooral achter als reactie!

One thought on “Voorbereiding Amerika rondreis 2017

  1. Wat een mooie route! Heel veel plezier. Ik was in Gettysburg best veel tijd kwijt, maar je kunt het ook wel korter doen als dat noodzakelijk is. Ben benieuwd waar je op de twee lege dagen beland en natuurlijk naar je reisverslagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>