Voorbereiding Amerika rondreis 2016: Foutje en nog 4 weken!

Ik heb een foutje gemaakt! Ik heb geen goede research gedaan… En daardoor bijna iets heel moois gemist!

Wat is dat moeilijk zeg. Ik kan wel zeggen dat mijn vorige rondreizen makkelijker te plannen waren. Die waren misschien ook iets gangbaarder. Voor degene die die reizen nog niet kennen: Van New York naar Key West en rondreis Westkust Amerika.

Dagelijks probeer ik een stukje van mijn planning en route af te ronden, toen ik plotseling ontdekte dat ik een foutje had gemaakt…

durango-Colorado-Amerika-reis

Ik dacht: “leuk, we gaan een treinritje maken met de oude stoomtrein tussen Durango en Silverton. Dat komt wel goed.” Ik dacht, die trein rijdt de hele dag wel tussen de twee plaatsjes. Nee, Bianca, het is niet zo’n soort toeristentreintje…

Wat ik niet wist is dat de trein alleen ’s ochtends vroeg vertrekt. Dus eigenlijk moet je op de dag van de treinreis al in Durango zijn of heel erg in de buurt. De dag erna was het plan om naar Moab te gaan. De treinreis kan op de dag van Moab, maar dan zouden we 16:30 pas richting Moab kunnen gaan en dan was het nog 3 uur rijden. Dat betekent ook dat we een dag in Moab zouden verliezen. Maar de treinreis wil ik zeker doen, want kijk eens hoe mooi!

Maar na veel wikken en wegen heb ik een oplossing! We besluiten om van Denver naar Durango te rijden. Dat is een hele lange reisdag maar we gaan genoeg tussenstops maken. Dus dan overnachten we in Durango en de volgende ochtend gaan we met de trein!

Als de treinreis is afgelopen, rijden we door naar het dichtbijgelegen Cortez waar we overnachten. Zo kunnen we ook nog een stukje Mesa Verde National Park meepakken! Wie had dat verwacht. En, er is nog iets leuks in Cortez, maar daar vertel ik de volgende keer over, want ik moet kijken of dat te regelen is.

Dit alles zorgde indirect voor een oplossing voor mijn andere twijfelgeval. Ik zat dus enorm te twijfelen of ik 3 nachten Moab moest doen of 2 nachten Moab en 1 nacht Monument Valley. Met de treinreis erbij zou er bijna niets overblijven van de dagen in Moab.
De verschillende meningen over Monument Valley maken het er ook niet makkelijk op. De een zegt dat het geweldig is en de ander vind het een touristtrap. Als ik me bedenk dat we waarschijnlijk niet met de huurauto de route gaan rijden en een tour met Indianen rond de 75 euro per persoon kost en een Jeep waarschijnlijk ook zoiets, dan lijkt het mij beter om alleen door Monument Valley heen te rijden, richting onze volgende overnachting.

Van-Durango-naar-Moab

Door het omgooien van de route werd het mij dus duidelijk wat ik moest kiezen. Ik heb gekozen voor 3 overnachtingen in Moab. Het blijft lastig en ik kreeg gelijk al een beetje spijt toen ik dit prachtige artikel over Monument Valley Tegenkwam. 

Tijdens mijn reis ga ik weer bloggen vanaf locatie, foto’s maken en filmen. Als je het leuk vindt om mijn reis te volgen kun je verschillende dingen doen:

Like mijn Facebookpagina want hier vind je allerlei updates, foto’s, video’s en verslagen van mijn Amerika rondreis.
Of vul je e-mailadres in op mijn website Stripes and Stars onder het kopje: Blijf op de hoogte van reisverslagen en meer! Op die manier stuur ik je telkens een e-mail als er een nieuwe blog online staat.
Allebei mag natuurlijk ook 😉

3 thoughts on “Voorbereiding Amerika rondreis 2016: Foutje en nog 4 weken!

  1. Leuk dat je ons artikel zo geweldig vond! 🙂
    Perry Vermeulen
    http://www.usa365.nl

  2. Reizen is keuzes maken. Soms nog best lastig inderdaad, heel herkenbaar! Maar wat ga je een te gekke roadtrip maken joh. Veel plezier met alle voorpret! Ik zit over twee weken ook in Amerika, in het noordelijkste deel. Ga er rondreizen met m’n schoonouders 😉

    • Dank je wel! Jij ook heel veel plezier! Ik ben benieuwd naar al je verhalen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>