The Mountain States: Een bezoek aan de Meteor Crater

Heb jij onlangs nog in een wigwam geslapen? Dat is de slogan van het wigwam motel in Holbrook. En we hebben daar geslapen. Niet alleen slaap je in een grote plastic wigwam, bij de wigwam staan ook nog eens een aantal klassieke wagens. Een leuke plek om nabij route 66 een nachtje te overnachten!

holbrook-wigwam-motel

Zodra we het deurtje van de wigwam open doen, staat er een stralend zonnetje aan de hemel. Ik maak nog wat foto’s en als we willen vertrekken komt er een man op ons af. Of hij een foto van ons moet maken. Zo vriendelijk zijn de mensen hier! We raken aan de praat met deze Amerikaan die uit LA komt en een klassieker in New Orleans heeft gekocht en hem nu naar Californië brengt. We mogen er wel even inzitten terwijl hij de foto’s maakt.

wigwam-motel-amerikaanse-auto

Na dit leuke gesprek brengen we een bezoek aan de plaatselijke supermarkt waar we bij de gapende verkoopster een breakfast burrito en een wrap halen. Een fles orange juice van 6 dollar gaat ook mee. Ja, dat is hier best prijzig. Ik kan hier altijd uren rondlopen en kijken wat er in een Amerikaanse supermarkt verkrijgbaar is…

Shopping in Holbrook #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Na een uurtje rijden komen we aan bij de Meteor Crater, of de Barringerkrater. Hier is duizenden jaren geleden een meteoriet op de aarde gestort en tegenwoordig kun je er voor 18 dollar per persoon zelf een kijkje nemen. metor-crater-arizona-kunst-schilderij Bij de Meteor Crater vind je ook een museum, een winkeltje en een Subway restaurant. Je kunt je er dus wel even vermaken. stuk-meteoriet De afmeting van de Meteor Crater is moeilijk vast te leggen op de foto, maar neem van mij aan dat het enorm indrukwekkend is! meteor-crater in Arizona Pas op dat je niet wegwaait! Bij de krater waait het enorm hard. Gevalletje windkracht-hou kinderen-en-dieren-goed-vast. Het is niet voor niets dat ze er t-shirts verkopen met de text: “I survived the wind at the Meteor Crater”. meteor-crater-bezoeken-in-amerika Na het kopen van souvenirs, waaronder een stukje meteoriet, rijden we richting Flagstaff en daar willen we eigenlijk een stukje route 66 rijden… ★ Bekijk mijn Amerika route hier ★★★ wrong-route-66 We rijden een weg in waar een bord bij staat: old route 66. Het wegdek wordt er steeds slechter en we moeten slalommend om de gaten heen. Dan is de weg plotseling afgesloten en staat er een bord bij privéterrein. Dat zagen we niet aankomen! Ik besluit wat foto’s te maken van de gekozen route tot ik plots de auto in wordt gesommeerd want op slechts een paar meter afstand zit deze grote vriend: spin-in-amerika Dat is best een grote spin. Ik besluit de weg te laten voor wat hij is en we gaan onderweg naar Las Vegas!

★ Voor het eerst naar Las Vegas? Hier vind je een paar tips.

onderweg-in-amerika Altijd leuk om na de rustige wegen in de drukte van Las Vegas aan te komen! De perfecte afwisseling toch?

Driving in Las Vegas #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

 

Lees en kijk verder >> Las Vegas! – rondreis door de Mountain States!

One thought on “The Mountain States: Een bezoek aan de Meteor Crater

  1. Wat een bijzondere plek! Het levert in ieder geval gave foto’s op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>