Stripes & Stars Nieuwtjes: Seattle en een heel bijzondere Starbucks

Onlangs bezocht ik een evenement over Seattle. Ik ben helaas nog nooit in deze stad in de staat Washington geweest, maar hij staat zeker op mijn verlanglijstje. En ik ontdekte dat er een wel heel bijzondere Starbucks vestiging in de stad Washington D.C. is geopend.

Op het Visit Seattle-event waren makers uitgenodigd die vooral met lokale producten zichzelf in Seattle en daarbuiten op de kaart hebben gezet met innovatieve en creatieve manieren.

Ik proefde de fruitigste gingerbeer ooit (geen bier maar een gemberdrankje zonder alcohol) van Rachel’s Gingerbeer. De lekkerste steak tartaar van topkok Ethan Stowell. Hij is eigenaar van maar liefst 16 restaurants in Seattle. En ik kreeg een heel bijzonder ijsje van Tyler, een van de oprichters van ijswinkel Salt & Straw. Voor de gelegenheid van zijn bezoek aan Amsterdam had Tyler naar de lokale keuken van Nederland gekeken en een nationale gerecht tot ijs verwerkt. Drie keer raden wat dat kan zijn…

salt-and-straw-ijs

Nee, het was geen boerenkool met worst, maar: ‘Warfries’. Het was even nadenken over wat hiermee bedoeld werd, maar al snel viel het kwartje. Patatje oorlog-ijs! Wat een smaaksensatie was dit! Bij elke hap proefde je weer iets anders. De patat, de uitjes, het krokante van de pinda’s, mayonaise. Heel bijzonder! Niet geschikt om een hele bak van leeg te eten, maar het was zeker leuk om dat even te proeven. Gelukkig was er ook een iets gangbare smaak, namelijk salted caramel en dat was toch lekker. En net zoals in Amerika, als je vraagt om een klein beetje ijs, krijg je toch een enorme bol!

Ik kende Seattle vooral van de Space Needle en Pike Place Market en de thuisbasis van mijn geliefde Starbucks. Seattle heeft nu meer mijn interesse gewekt. De mooie stad met bergen op de achtergrond lijkt me perfect te combineren met Portland, een reis langs de westkust of combineren met een stuk Canada. En als dit een voorproefje is wat Seattle te bieden heeft, dan is de stad net gestegen op mijn Amerika bucketlist!

★ Bekijk hier alvast wat je allemaal kunt doen in Seattle.

Wist je dat?

Wist je dat Seattle ook de geboorteplek is van Starbucks? Afgelopen week las ik dat Starbucks een heel bijzondere vestiging heeft geopend in Washington D.C: de U.S. Signing Store. In deze vestiging van Starbucks werken medewerkers die doof zijn of slechthorend. Ze werken met Amerikaanse gebarentaal (American Sign Language). Aan de muur hangt kunst van een dove kunstenaar. Er zijn ook horende medewerkers die eveneens de gebarentaal machtig zijn. Hier kun je je koffie dus met gebarentaal bestellen, of via een tablet. Het is in ieder geval een mooi initiatief om mensen die op verschillende manieren communiceren, samen te brengen.

Het lijkt me zeker leuk om een bezoekje te brengen aan deze speciale Starbucks vestiging in Washington D.C. tijdens mijn nieuwe Amerika reis!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>