Spookstad in Amerika – Bodie State Historic Park

De tijd heeft hier stilgestaan. Overal liggen brokstukken van iets wat ooit dagelijks gebruikt werd. De huisjes staan verspreid over de heuvels. Verlaten. Soms onheilspellend maar ook met een bepaalde schoonheid. Je kijkt binnen in huizen waar ooit iemands leven plaatsvond, maar nu al lang niet meer.

 

Spookstad in Amerika verlaten Bodie State Historic Park

Bodie State Historic Park in Californië is een van best bewaard gebleven spookstadjes in Amerika. Er staan ongeveer 170 gebouwen. De voormalige mijnstad is in 1962 uitgeroepen tot State Historic Park en sindsdien wordt het beschermd als historisch erfgoed. Deze spookstad in Amerika wordt jaarlijks door ongeveer 200 000 mensen bezocht.

Spookstad in Amerika Ghost Town Bodie totaal

Geschiedenis van Bodie

Bodie is vernoemd naar de goudzoeker Waterman S. Bodey die er in 1859 goud vond. In deze periode woonde er slechts 20 goudzoekers. De populatie steeg enorm door de goudkoorts en in 1879 telde Bodie ongeveer 10 000 inwoners.

Spookstad in Amerika informatie Bodie

Bodie was niet bepaald een fijne plek om te wonen. Er vielen bijna dagelijks doden en gewonden. Gevechten en overvallen waren aan de orde van de dag. Tel daarbij op dat het er in de winter stervenskoud werd en je snapt waarom veel mensen geen moment hebben getwijfeld toen het goud op was en toen in 1932 een grote brand het belangrijkste gedeelte van de stad verwoestte. In de jaren 40 van de vorige eeuw werd Bodie verlaten.

Spookstad in Amerika -Bezoek Bodie

 

Een authentieke spookstad in Amerika

Naast dat Bodie een van de best bewaarde spookstadjes van Amerika is, hangt er tevens een hele authentieke sfeer. Je kunt er zelf uren rondwandelen, de huizen bekijken, door de ramen naar binnen gluren en je voorstellen hoe het er vroeger was.

Today, it stands just as time, fire and the elements have left it

Spookstad-in-Amerika-Bodie-House interior

 

Informatie & tips voor een bezoek aan Bodie State Historic Park

★ Kijk goed welke route je neemt naar Bodie State Park. Er zijn namelijk 2 wegen. Ik nam eerst de verkeerde en dat was een lange, onverharde weg. Geen pretje. De ‘gemakkelijk’ weg naar Bodie begint aan de US-395, 19 mijl ten noorden van Lee Vining, 7 mijl ten zuiden van Bridgeport. De eerste 10 mijl zijn verhard en de laatste 3 mijl gaan via een onverharde weg.

Spookstad in Amerika Bodie Danger

★ Neem contant geld mee. Toen ik Bodie bezocht was het namelijk niet mogelijk om te pinnen bij de ingang.

★ Koop bij de ingang een brochure voor 2 dollar. Hiermee kun je met de genummerde plattegrond zelf een tour maken. Lees over de oud inwoners, de gebouwen en de geschiedenis van deze spookstad in Amerika. Een waardevolle toevoeging om nog beter de sfeer te kunnen proeven.

Spookstad in Amerika Ghost Town Bodie Californie

★ Een bezoek aan Bodie is goed te combineren met een bezoek aan Yosemite National Park. Een goede plek voor een overnachting is Lee Vining. Vanaf hier kun je ook een bezoek brengen aan het fascinerende Monolake.

★ Kijk voor de openingstijden en andere actuele informatie op de website van Bodie State Historic Park 

★ Nieuwsgierig geworden naar Bodie? Onderstaande video neemt je alvast mee naar deze speciale plek.

5 thoughts on “Spookstad in Amerika – Bodie State Historic Park

  1. Wij vonden Bodie zo bijzonder! Alsof je even 100 jaar terug in de tijd gaat. Indrukwekkend dat alles is achter gelaten hoe het ook echt was.
    Nog een tip: neem muggenspray mee 😉

    • Het was echt indrukwekkend ja. En heel interessant om alles te bekijken en de verhalen bij de gebouwen te lezen. Gelukkig hadden wij geen last van muggen. Maar een goede tip!

  2. Oh hier ben ik ook geweest heel wat jaren geleden! Bijzondere maar rare plek vond ik het. Ik vond het lastig om me voor te stellen dat er ooit veel mensen woonden in die nu zo “dode” stad. Wel heel bijzonder dat je op deze manier nu nog kunt zien hoe er toen geleefd werd zeg maar.

    • Leuk dat je er ook bent geweest! 😀 Ik had hetzelfde. Bij een spookstad is het echt moeilijk voor te stellen dat het vroeger zo groot en druk was.

  3. Wow wat bijzonder zo’n stad! Het lijkt net of iedereen van het ene op het andere moment zijn spullen uit de handen heeft laten vallen en is weg gegaan. Dit gaat zeker op de bucketlist 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>