Rondje New York: Amerika reis dag 26: Freedom Trail en een bijzonder restaurant in Boston

Boston: Wat een mooie en leuke stad! We wandelen de Freedom Trail, leren de stad kennen en sluiten de dag af in een bijzonder restaurant. 

Langs mooie, gekleurde huisjes lopen we vanaf ons hotel Boston Buckminster naar het centrum. Het is een fijne wandeling. We maken een tussenstop bij TJ maxx. Altijd leuk om goedkope merkkleding te scoren of zoals nu, een paar mooie oorbellen.

The-Cheesecake-Factory-Boston

Via het Prudential Center, een overdekt winkelcentrum met onder anderen een Barnes & Noble en een Five Napkins Burger-restaurant, lopen we naar de Cheesecake Factory. Deze grenst hieraan. Dit is voor het eerst tijdens deze vakantie in Amerika dat we naar de Cheesecake Factory gaan. In Philadelphia had het ook gekund, maar toen voelden we ons niet optimaal om van een Cheesecake Factory maaltijd te genieten…

eten-Cheesecake-Factory-Boston

Nu is het tegen het middaguur en het is helemaal niet druk. We krijgen een tafel tegenover de bar. Het duurt even voordat ik heb gekozen uit de menukaart met rond de 250 items. Dat is altijd een klein probleempje voor mij… Ik kies voor de miso zalm, lunchformaat. Deze is perfect. Lekker van smaak en ideaal als lunch. Jammer om te bedenken dat dit ons enige bezoek is aan de Cheesecake Factory tijdens de vakantie. Het blijft toch een van mijn favoriete ketens.

Boston-Park-Bianca

We gaan onderweg naar het startpunt van de Freedom Trail. We lopen door een prachtig parkje, Boston Public Garden. Met natuurlijk weer eekhoorns. Bij het water staat een man te schilderen. Er staat ook een geliefd beeld van een moedereend met kleine eindjes, dit is gebaseerd op een bekend kinderverhaal. ‘Make Way For Ducklings’.

Make-Way-For-Ducklings-eendjes-in-Boston

Wat een mooie plek is dit! Als je de drukte van de stad zat bent, is dit park een perfecte plek om je even terug te trekken, maar je bent wel middenin de stad.

Boston-Freedom-Trail

Het startpunt van de Freedom Trail is in het park Boston Common. Via gekleurde stenen op straat volgen we de route. In totaal is de route 4 km lang. Door hem te volgen, kom je lang 16 historische plekken.

Freedom-trail-Massachusetts-State-House

Als eerste zien we het mooie Massachusetts State House, met de gouden koepel. Daarna komen we langs de begraafplaats Granary Burying Grounds, met bijzondere (griezelige) grafstenen. Bij het hek staat een man die mapjes uitdeelt met uitleg, maar hier wordt ook een bijdrage voor verwacht, dus die leveren we snel weer in. We zijn toch niet van plan hier lang te blijven.

Begraafplaats-Granary-Burying-Grounds.

De route leidt ons door het centrum, langs standbeelden, kerken en oude gebouwen vol met geschiedenis. Het is een mooie dag om deze wandeling te maken en we dwalen door de straten van Boston. Niet voor niets wordt dit America’s Walking City genoemd.

Tip: bekijk hier alvast een kaart van de Freedom Trail

 

Boston-in-Amerika

Bij Faneuil Hall vind je ook leuke winkels, restaurantjes en een overdekte markt. Leuk om hier ook even rond te kijken. Zo kun je deze bezienswaardigheden en wandeling combineren met een beetje shoppen.

faneuil-Hall

Daarna vervolgen we de Freedom Trail in Boston en komen we langs historische bouwwerken, binnenpleintjes en beelden. Een hele diverse wandeling dus.

Old-North-Church-bij-beeld-Paul-Revere

Uiteindelijk komen we bij het Bunker Hill Monument, maar niet voordat we nog wat foto’s maken bij de mooie huisjes van Boston.

huizen-Boston

Een beetje teleurgesteld dat de route hier ophoudt, volgen we de route weer terug, maar dan komen we nog bij de haven. Hier is de USS Constitution te vinden. Het oudste schip uit de US Navy, daterend uit 1797. Hier is ook een museum dat je kunt bezoeken. Helaas gaat het bijna sluiten als wij er zijn, maar voor een kijkje in de souvenirwinkel en een toiletbezoek is nog wel tijd.

Met deze wandeling kun je je prima een dag vermaken. Terwijl de zon ondergaat en de stad aan ons voorbij trekt, drinken we een drankje op een terras.

drankjes-drinken-in-Boston

Daarna lopen we naar terug richting het centrum naar restaurant Yvonne’s. Een prachtig  ingericht restaurant en ideaal voor een bijzonder diner. Hier moet je op tijd voor reserveren, maar dat was gelukt. Je komt binnen in een kleine kamer, met spiegels aan de muur, maar zodra je naam op de lijst wordt gevonden, word je meegenomen naar een verborgen parel van een restaurant.

Het restaurant is vrij donker, maar stijlvol. Er hangen kroonluchters, het plafond is prachtig, net zoals de houten bar en aan de muren hanger schilderijen met bekende sterren in de hoofdrollen. Op de kaart staan kleine en bijzondere gerechtjes, bijvoorbeeld jamon iberico kroketjes, tater cubes met Joppiesaus ( die toch best anders smaakt) en pita’s belegd als een pizza. Er zijn ook grote gerechten voor meerdere personen. Hier kun je de menukaart bekijken. Ook de cocktailkaart is uitgebreid. De service is goed en we hebben een leuke avond.

yvonne's-restaurant-Boston

Zoals je misschien hebt gelezen, hou ik van bijzondere restaurants. Ik vind het altijd leuk om vooraf uit te zoeken wat de speciale restaurants zijn of waar je de lekkerste steak kunt eten.

Na dit leuke diner weten we de ideale plek om een toetje te halen: The Cheesecake Factory. We zijn er net op tijd, want ze gaan bijna sluiten. Probeer maar eens te kiezen uit het grote assortiment taarten daar. We kiezen er twee uit en nemen ze mee naar de hotelkamer.

cheesecake

Wat een geweldige dag was dit en wat is Boston mooi en veelzijdig! Als je de stad bezoekt, raad ik aan om de Freedom Trail te lopen, want zo kom je langs tal van bezienswaardigheden en gebieden in Boston waardoor je de stad op een leuke manier leert kennen.

★ Bekijk hier meer foto’s van Boston!

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag 27: Harvard en richting Cape Cod

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.