Rondje New York: Amerika reis dag 24: De lekkerste steak van New England?

Wie had gedacht dat we in Bennington,Vermont, in een restaurantje dat nog het meest wegheeft van een gezellige huiskamer, de lekkerste steak van de vakantie eten?

We worden wakker in onze knusse motelkamer van Starlight Inn in Bennington. Buiten regent het hard. Dat wordt dus rustig aan doen. Ken je die torren, die als ze in gevaar zijn iets sproeien waardoor ze ontzettend stinken? Nee? Deze kat wel…

En zo’n stinkwants, want dat is het, zat in onze hotelkamer en ik raakte hem aan. Hij zat op de tandpasta en die wilde ik net pakken. Ik had mijn lenzen nog niet in, dus zag het te laat. Dus de rest van de dag rook ik naar eau d’ stinkwants…

Soms heb je pech bij het zoeken van een ontbijtje. Dan moet je heel lang in de rij staan, of 1,5 uur wachten. Vandaag was het bij ons zo’n dag. Ik had gelezen dat in Bennington Blue Ben Diner een goede optie was. Maar daar bleek een lange rij te staan.  We besloten verder te rijden naar het stadje Manchester. Daar liep ik bij een restaurantje naar binnen waar de wachttijd rond de 1,5 uur was. Dan maar bij het eerste te eten wat we tegenkwamen.

quiche-and-fruit

Het wordt een klein restaurantje waar ik een quiche kies. Met ham en kaas en een bakje fruit erbij.

Daarna lopen we richting de outlet winkels. We gaan naar binnen bij Kate Spade en Mchael Kors, maar echt mooie koopjes vinden we niet. We verkennen de omgeving en gaan dan onderweg naar de Apple Barn & Country Bake Shop in Bennington. Ik hou van dit soort winkels. Leker lokaal en je kunt er allerlei spullen en eten kopen. De perfecte souvenirs wat mij betreft. Ze staan bekend om de appelcider en de mini ciders: kleine donuts.

Pompoenen-in-Amerika-New-England

Omdat het herfst is ten tijde van ons bezoek en Halloween voor de deur staat, liggen buiten overal pompoenen en ruikt het op veel plekken naar die typische geur: pumpkin spice.

Apple-Barn-Bennington

Ik koop een flesje cider. Dit smaakt een beetje naar appelsap. Best lekker en verfrissend. We stappen de auto weer in en gaan op zoek naar de covered bridges. Die zo bekende overdekte bruggen over de weg. Leuk om te stoppen en uitgebreid foto’s te maken.

Covered-Bridge-New-England

Als we bij de Paper MIll Bridge zijn, wijst een oud mannetje ons erop dat we vanaf de rivier een mooi uitzicht hebben op de brug. Zo gezegd, zo gedaan en we lopen de bosjes in en een heuveltje af richting de rivier. Even later schieten we dit plaatje.

Covered-Bridge-Vermont

Ook het monument van Bennington leggen we vast. Je zou ook naar boven kunnen en dan schijn je een prachtig uitzicht te hebben op de omgeving.

Bennington-monument-Amerika-Vermont

Daarna rijden we naar de Walmart. Ik doe alvast wat inkopen voor thuis. Verschillende soorten M&M’s, koekjesmixen, andere snacks en en brood in blik…

Walmart-shoppen-Amerika

De Walmart heeft ook tal van goedkope kleding, waaronder grappige T-shirts. Welke kies jij? Deze?

T-shirt-Walmart

Of zou je deze mooie kiezen?

Walmart-shirts

’s Avonds gaan we eten bij Kevin’s Sports Pub and Restaurant in Bennington. Eerst willen we de bar in lopen, maar dan zien we dat het restaurantgedeelte eraan grenst. Dit gedeelte heeft nog het meeste weg van een grote huiskamer. Aan de muur hangen schilderijtjes, kanten gordijntjes voor de ramen en houten stoeltjes. Van de menukaart kiezen we als voorgerecht de potato skins en als hoofdgerecht Mike’s famous marinated steak. Hij lijkt misschien een beetje verkoold op de foto, maar dat is dus die beroemde marinade.

Best-steak-New-England-Kevins-Sports-Pub-and-restaurant

Dit was met recht de lekkerste steak van de vakantie. Met een heerlijke marinade en supermals vlees was hij zo op. Dus ben je in de buurt, dan is dit restaurant, plus deze steak echt een aanrader!

Vermont-apple-cider-donuts

Op de hotelkamer drinken we nog en drankje en proberen we de apple cider donuts. Net donuts, maar dan lekkerder. Die zijn super lekker. Ik snap helemaal waarom ze zo populair zijn. Die moet je ook proeven!

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag 25: oude spullen, regenachtig Boston en gratis eten

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>