Rondje New York: Amerika reis dag 20: Poutine eten in Montreal

Maar goed dat ik niet heb geweten hoe lekker poutine was, anders had ik het misschien wel elke avond gegeten in Canada! Ik kan het nu van mijn lijstje afstrepen en eigenlijk hoort het wel op je to-do lijstje als je een bezoek brengt aan Canada en helemaal Quebec, want daar is het het nationale gerecht!

Vandaag hebben we een volle dag die we in Montreal kunnen besteden. Bijna naast het hotel zit een Starbucks en met een vanille blonde latte en een caramel frappuccino lopen we door de Canadese straten. We komen langs een onderzoekcentrum/ziekenhuis waar de mensen in blauwe artsenpakjes gewoon op de stoep zitten. Lekker hygiënisch.

Stadhuis-Montreal

We lopen door Vieux Montreal, weer langs het plein Place Jacques Carier met het stadhuis op de achtergrond. Ook bij de Notre Dame is het al weer een drukte van belang. Op het plein van de kerk vind je oud uitziende gebouwen afgewisseld met moderne kantoren. Een interessante mengelmoes.

Montreal-in-Canada-bezoeken

Ontbijten doen we bij Eggspectation. Hier zijn we al eerder geweest, maar dan bij een vestiging in Toronto. Echt een aanrader als je op zoek bent naar een lekker ontbijt. French Toast met maple syrup uit Canada en lekkere toastjes met brie, appel en walnoot. Om het af te maken een gezonde smoothie erbij. Je kunt natuurlijk ook een omelet nemen met aardappels, worst en extra bacon…

Onbijt-in-Canada-Eggspectation

Na het ontbijt bij dit leuke en lekkere restaurantje, besluiten we door de straten van Montreal te struinen en we zien wel wat we tegenkomen. Je hebt hier best leuke straatjes met hippe winkels en mooie gebouwen.

wandeling-in-Montreal-Canada

Achter elke bocht schuilt weer iets nieuws. Wat dat betreft is Montreal een verrassend stad met veel verschillende stijlen. Vergeet niet wat vaker omhoog te kijken naar alle details op de gebouwen.

Gebouwen-in-Montreal

In een toeristenwinkeltje koop in wat maple syrup en een blik met thee plus maple syrup. Typisch Canadees toch en leuk om mee naar huis te nemen als aandenken.

souvenirwinkel-Montreal-Canada

Uiteindelijk komen we bij een parkje uit, Square Dorchester, waar ik weer een van mijn favoriete hobby’s kan uitvoeren. Namelijk, eekhoorns fotograferen!

eekhoorn-in-Canada

En hier zien we een bijzondere witte eekhoorn. We hebben nu dus alle kleuren eekhoorns gezien, de standaard bruine, maar ook al een zwarte en nu deze aparte witte eekhoorn.

witte-eekhoorn

Als het begint te regenen, besluiten we naar het ondergronds winkelcentrum te gaan. Wel zo makkelijk. We komen langs leuke winkeltjes, waaronder eentje vol met chocolade. Lastig om dan niets te kopen. Dat is ook niet gelukt…

Helaas regent het nog, maar gelukkig heb ik mijn paraplu mee. Onze schoenen zijn wel helemaal nat, dus gaan we eerst naar het hotel voordat we gaan eten. Ik heb al uitgekozen waar ik heen wil en dat is de keten 3 Brasseurs. Deze zit ook in de straat van ons hotel! Het blijkt dat deze restaurantketen ook in Frankrijk en Brazilië vestigingen heeft.

restaurants-in-Montreal

Als je bier wilt drinken, ben je hier aan het goede adres. Ze hebben allerlei soorten. Ik ben niet zo’n bierdrinker en ik kies voor de sangria. Ze hebben hier ook allerlei cocktails ( zelfs bier-cocktails), dus het is moeilijk kiezen. Maar de sangria blijkt een juiste keuze. Hij is superlekker. Omdat we morgen alweer uit Canada vertrekken en we nog geen poutine hebben gehad, wordt het hoog tijd. Dat bestellen we en ik neem er een salade bij met ahi tuna.

poutine-eten-in-Montreal

Het ziet er misschien niet zo lekker uit, maar dat is het wel! De poutine die wij hebben gekregen, blijkt niet te zijn wat we hebben besteld, er zitten namelijk beer battered maxi fries bij. Ons hoor je niet klagen, het smaakt heerlijk.

diep-fried-brownies-eten

Als toetje delen we de gefrituurde brownies, inclusief frituurmandje en bier-caramel-saus. Na deze avond hou ik een klein beetje meer van bier…

Heb jij al eens poutine gegeten?

Lees verder >> Amerika reis dag 21: Terug naar Amerika!

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>