Rondje New York: Amerika reis dag 18: naar Toronto Island

Lang blijven we niet op ons kleine kamertje in Toronto. De geur van hamburgers is inmiddels verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor trek in ontbijt. We gaan de stad in en ontbijten bij Eggspectation. Een restaurantketen met de slogan: ‘Grab the day by the eggs’.

Onderweg komen we nog langs een klein koffietentje waar ze claimen de lekkerste koffie van Canada te schenken. We nemen een kopje espresso en cappucino to go mee en het smaakt inderdaad erg goed. Een brownie en een notenkoek gaan mee in de tas. Dat komt vandaag vast ook wel op.

Eten-Eggspectation-ontbijt-Canada-Toronto
Eggspectation is een leuk restaurant en perfect voor een ontbijt. We krijgen een booth en een menu en dan is het moeilijk kiezen. Ik kies voor een smoothie, toast en heerlijke french toast. Het enige minpuntje, de airco staat op de hoogste stand en ik waai bijna uit mijn booth.

Toronto-Ferry-naar-Toronto-IslandsNa het ontbijt lopen we richting het water naar de veerboothaven. Het is er niet heel groot. Over 25 vertrekt de boot naar Toronto island. We kopen een retour en dat kost 7 CAD per persoon. Zodra de veerboot aanmeert en de hekken opengaan, stroomt de boot al snel vol met mensen die allemaal een plekje willen op een van de houten bankjes.

Toronto-Island-Park-bezoeken★Tip: Ga op de veerboot aan de rechterkant zitten, dan heb je uitzicht op de skyline van Toronto als de veerboot richting de eilanden vaart.

Ganzen-Toronto-Island
De overtocht naar Toronto Island Park duurt niet lang. Wij gaan naar Centre Island en daar wandelen we wat rond. Je kunt hier vissen, zonnen, picknicken en er zijn een paar barretjes en restaurants (seizoensgebonden). Het is vandaag echt een heerlijke warme dag en dan is een bezoek aan de Toronto Islands een goede keuze.

walk-in-Toronto-IslandAls we bij het water staan komt er een eend op ons afgerend. Hij is een beetje mank, dus dat is extra zielig. Verwonderd kijk ik naar de eend die steeds dichterbij komt. Hij staat voor ons en kijkt ons vragend aan. Ik pak snel de overgebleven restjes van mijn notenkoek en de eend is er dolblij mee. Hij eet zo uit mijn hand en springt zelfs in de lucht om meer te krijgen.

eend-voeren-in-Canada

Nadat de eend gevoederd is, lopen we verder over het eiland naar de pier. Er is hier ook een strand. We besluiten terug te lopen en we willen iets drinken bij het restaurant waar de veerboot aanmeert, maar dat is helaas gesloten. Dag genieten we maar van de  skyline van Toronto aan de overkant. Op een bankje in de zon wachten we op de veerboot.

Naar-Toronto-Canada-skyline

Als we weer aan land zijn, lopen we via Union Station. Daar werd tijdens ons bezoek  flink verbouwd. We gaan nog even kijken bij de CN toren van Toronto en daar zijn we een hele dikke zwarte eekhoorn zitten met een stuk pizza. Ook hier in Toronto stikt het van de eekhoorns.

CN-Tower-in-Toronto-Canada
Het is leuk om door Toronto te wandelen. Oude en nieuwe gebouwen wisselen elkaar af. Dat geeft een bijzonder contrast. Op veel plekken wappert de Canadese vlag en om je heen klinkt Frans en Engels.

Oude-en-nieuwe-gebouwen-in-Toronto

Als restaurant voor vanavond heb ik Drake One Fifty uitgekozen. Een hip en prachtig ingericht restaurant. De bar mixt lekkere cocktails en het restaurant biedt moderne gerechtjes, waaronder pizza. En ja, hier krijg je een schaar bij, zodat je je pizza in perfecte stukken kunt knippen. Als toetje neem ik een macaron in de smaak citroen-maanzaad. Dit restaurant is wat mij betreft een aanrader.

Drake-one-fifty-Toronto-pizza-eten

Bij het hotel drinken we nog een drankje in de rooftop bar. Met een sangria & moscow mule sluiten we deze mooie dag af. Morgen gaan we naar de volgende bestemming in Canada: Montreal.

Heb jij Toronto al eens bezocht? Wat vond je ervan?

★ Lees verder >> Rondje New York: Amerika reis dag19: een stukje Frankrijk in Montreal

Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>