Rondje New York: Amerika reis dag 30: Met de veerboot en het vliegtuig

De dag van terugkeer naar Nederland is meestal wel een beetje een chaos bij ons. Natuurlijk zijn de koffers veel te zwaar… Vandaag gaan we met het vliegtuig, maar ook nog eventjes met de veerboot naar Manhattan!

De dag van vertrek! Ik heb altijd een naar gevoel in mijn buik. Het vertrek uit mijn geliefde Amerika, weer met het vliegtuig ( wat ik niet zo leuk vind), maar de positieve kant, weer terug naar Fluffy Bunny.

We gaan ’s ochtends naar de Walmart die heel dichtbij het hotel Meadowlands River Inn is. Daar kopen we nog een zachte reistas en wat labels om aan alle koffers te hangen. Alle koffers zijn even later ingepakt en we laden alles in de auto.

met-de-ferry-naar-New-York

We checken uit bij het hotel en rijden richting de veerboothaven. Daar parkeren we de auto. We kopen kaartjes voor de veerboot en zijn binnen een paar minuten in Manhattan.  Het is best leuk om bovenop de veerboot te zitten en langzaam richting de skyline te varen. Je komt op een goede plek aan in het centrum. Kijk maar:

Wij staan dus geparkeerd aan de overkant van de Hudson. Ideaal als je een huurauto hebt, in een hotel nabij Manhattan verblijft en nog even de stad in wilt. Voordat we naar de luchthaven gaan, maken we nog een wandeling richting Times Square om bij Carlos Bakery nog wat lekkers mee te nemen.

New-York-en-kerk

We lopen de laatste keer van deze vakantie door de straten van New York. Ik kan er niets aan doen, maar ik heb stress voor het vliegen en ben een beetje treurig. De mooie huizen in New York, alle winkels en restaurants. Ik zal het hier missen, want het blijft toch mijn favoriete stad.

Huizen-in-New-York

Daarna is het tijd om terug te gaan met de veerboot en de auto weer op te halen. Het is even stressen, want het is best druk op te weg. Maar uiteindelijk zijn we op tijd om huurauto in te leveren en gaan we met al onze spullen inchecken en onderweg naar de terminal.

Toch is het tijdens het inpakken niet helemaal goed gegaan want er blijkt nog iets te zwaar te zijn en bier in de handbagage te zitten. Wat dom! En zonde, want dat moeten we nu achterlaten. Net zoals wat snoep en mijn brood in blik. Ik was zo benieuwd hoe dit zou smaken 😉 Ik vind het erg dat ik deze dingen moet weggooien. Ik had er liever iemand blij mee gemaakt. Met het snoep dan, ik weet niet of je blij wordt van brood in blik…

Walmart-shoppen-Amerika

Daarna begint het wachten. Het duurt iets langer dan normaal en we moeten ons in rijen van twee opstellen. Daarna gaan we eindelijk het vliegtuig in. De reis gaat goed en aan boord worden we al voorbereid op de terugkeer in Nederland. We krijgen iets wat lijkt op Hollandse pot met gehaktballetjes, maar nog wel met coleslaw en worteltaart.

’s Ochtends vroeg arriveren we op Schiphol. De koffers passen met moeite in de auto en we gaan onderweg naar huis. Dat wordt weer wennen in Nederland en alvast dromen over een nieuwe Amerika reis!

★Benieuwd naar de route van deze reis? In september/oktober maakte ik een roadtrip: Rondje New York en die route vind je hier.

★Of lees de nabeschouwing van deze reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>