Rock City, Lookout Mountain

Tijdens mijn Amerika reis road trip New York – Texas, bezocht ik Rock City! Deze bijzondere plek bevindt zich op Lookout Mountain in Georgia en vanaf het uitzichtpunt kun je 7 staten zien!

Rock City, Lookout Mountain bezoeken

Rock City bevindt zich op Lookout Mountain, op ongeveer 10 km van het centrum van Chattanooga.

Bijna op de grens van de staten Tennessee en Georgia bevindt zich een bijzonder park met een mooi uitzicht en vermaak. Rock City. Ideaal om te bezoeken vanuit Chattanooga na bijvoorbeeld een bezoek aan de Great Smoky Mountains of als je een road trip maakt en verder reist naar Nashville.

Rock-City-Lookout-Mountain-Garden

Je zou maar zo’n tuin hebben. Dat was het geval bij Garnet en Frieda Carter. Zij waren de eigenaren van dit mooie park. Frieda zorgde voor de tuin en de wandelpaden en liet tuinkabouters en andere sprookjesfiguren importeren om de boel te versieren. Garnet realiseerde zich toen dat mensen vast wel geld wilden betalen om deze attractie te bezoeken. In mei 1932 werd de tuin dan ook toegankelijk voor publiek en ontstond Rock City. Inmiddels is het uitgegroeid tot een populaire attractie en kun je je hier prima vermaken en genieten van het mooie uitzicht.

Rock-City-Dream

Doen in Rock City

In Rock City kun je vooral wandelen en genieten van het uitzicht. Als je Rock City betreedt loop je eerst langs een paar winkels, waaronder een winkeltje waar verse fudge gemaakt wordt. Daarna loop je door de rotstuin richting het uitzichtpunt, Lovers Leap Lookout Point. Gaandeweg kom je langs bijzondere bloemen en planten en interessante rotsvormen zoals Mushroom Rock: een rots in de vorm van een paddenstoel en een rots die lijkt te balanceren. Langs krappe doorgangetjes zoals Fat Man’s squeeze of door het oog van de naald…

Needles-Eye-Rock-City

View-Rock-City-seven-states-USA

Bij het uitkijkpunt kun je genieten van het uitzicht. Je kunt kiezen of je via een wiebelende hangbrug loopt of voor een stevigere versie. Er staan vlaggen van de verschillende staten die je zou kunnen zien. Hier vind je ook een winkeltje waar je hotdogs en pizza’s kunt kopen en daarvan kunt genieten met een geweldig uitzicht. Cafe 7 serveert een uitgebreider menu, maar dat restaurant was niet geopend tijdens mijn bezoek.

hotdogs-with-a-view-Rock-City

Bij het uitzichtpunt zagen we grote arenden heen en weer vliegen. In Rock City worden er ook geregeld roofvogelshow gehouden. Kijk op de website van Rock City voor meer informatie over deze Rock City Raptors Bird of Prey Shows. Kinderen kunnen zich uitleven op een klimmuur of stenen zoeken.

Er zijn verschillende uitzichtpunten waar je waterval The High Falls kunt bekijken. Deze waterval is 32 meter hoog. Ter gelegenheid van St Patricks Day was het water groen gekleurd tijdens mijn bezoek.

hotdogs-with-a-view-Rock-City

Via wereldberoemde sprookjes in black-light in de Fairyland Caverns & Mother Goose Village kom je bij de uitgang. Let ook op de muren van bijzondere stenen en koraal als je grot betreed.

★Tip: Op zoek naar een leuk souvenir? Bij Rock City vind je ook een kleine stand waar wijn verkocht wordt. De Georgia Peach is een aanrader. Maar natuurlijk mag je de andere regionaal geproduceerde wijnen ook eventjes proeven.

Rock-City-Echanted-Garden-Trail

Elk seizoen is hier wel iets bijzonders te doen. In de herfst is er een doolhof van mais en in november en december wordt het park versierd met allerlei lichtjes. Kijk voor meer informatie en de data op de website van Rock City

★Tip: Combineer een bezoek aan Rock City met een bezoek aan de Ruby Falls. Dit is een unieke waterval in een grot. Hiervoor kun je een combinatie-ticket kopen. Kijk daarvoor op de website of vraag ernaar bij de kassa.

Bekijk hier het fotoverslag van mijn Amerika reis van New York naar Texas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>