Reisvoorbereiding Amerika reis: Wat ik niet wil doen in Amerika

Ik maak altijd een uitgebreide planning van wat ik graag wil doen tijdens mijn Amerika reizen. Maar natuurlijk zijn er ook dingen die ik niet wil doen. Soms sluipen ze er toch in. Dit zijn een aantal dingen die ik wil voorkomen tijdens mijn nieuwe Amerika reis.

Bij het mooiste uitzicht in New York staan zonder goede camera
Dat is echt gebeurd. Ik had mijn compactcamera mee, wilden hem aan doen en hij bleek kapot! Nu had ik alleen maar mijn (verouderde) telefoon om foto’s te maken van het geweldige uitzicht op New York vanuit Bar Sixtyfive. Toch is het enigszins gelukt, maar ik baalde wel.

Heel lang in de rij staan
Ik wil niet uren in de rij staan voor een hip of bijzonder restaurant. Ik weet inmiddels wel dat Amerikanen het soms helemaal niet erg vinden om lang in de rij te staan, maar met mijn route en planning, heb ik daar echt geen tijd voor. Zo is er bijvoorbeeld het restaurant in New York: Black Tap, waar mensen 4 uur in de rij stonden voor een van de freakshakes. Mijn tijd is daar gewoon te kostbaar voor. Voordat ik zo lang in de rij wil staan voor iets in New York, wil ik er eerst naartoe verhuizen en een local worden die daar genoeg tijd voor heeft…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Black Tap Craft Burgers & Beer (@blacktapnyc) op

Hetzelfde gold voor mijn bezoek aan het National History Museum in New York. Hier kun je gratis naar binnen. Maar er stond me toch een rij. Je kon ook via de computers een kaartje halen, niet gratis, maar dan kon je wel direct doorlopen. Dat is ook wat waard, dus dat hadden we toen gedaan. Soms moet je die afweging maken.

Naar de McDonalds
De McDonalds vinden we al genoeg in Nederland en in Amerika zijn er weinig spectaculaire verandering binnen het menu van McDonalds. Dus eigenlijk ga ik liever naar een plaatselijke hamburgertent zonder glimmende, gele M. Afgelopen Amerika reizen zijn we toch een paar keer in de McDonalds belandt en dat doe ik dit keer dus liever niet. Ik ga bijvoorbeeld liever naar Shake Shack!

Een Amerikaanse reisstekker vergeten
Tijdens een vorige Amerika reis hadden we maar 1 reisstekker/reisadapter mee en die moesten we ook nog aanpassen ( lees: een laag plastic wegsnijden) om de stekker van de laptop en stijltang erin te kunnen gebruiken. Dit keer wil ervoor zorgen dat we alles makkelijk kunnen opladen, van mobiel tot laptop tot fototoestel en 360-graden camera. Dus er gaan meerdere reisstekkers mee en een verlengsnoer.

Te veel spullen meenemen.
Ik neem altijd te veel spullen mee op reis. Dit resulteert erin dat ik helemaal niet zo veel leuke Amerikaanse dingen en snoep en snacks mee naar Nederland kan nemen. Ik moest vorige keer afscheid nemen van mijn brood in blik op de luchthaven omdat ik de maximale aantal kilo’s had bereikt. Misschien kom ik er na deze vakantie eindelijk achter hoe brood uit blik smaakt en kan dat gewoon in mijn koffer mee terug 😉

Wat wil jij niet doen in Amerika?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>