Reisvoorbereiding Amerika reis: de voorbereidingen

Over een week is het zover. Dan begint mijn nieuwe Amerika avontuur! Ik vertel je meer over alle voorbereidingen die aan mijn Amerika reis voorafgaan.

Nog een weekje en dan gaan we met het vliegtuig naar New York. de route van de nieuwe Amerika reis vind je hier.

Esta-formulier/ api gegevens
De Esta-formulieren zijn ingevuld en uitgeprint voor de zekerheid. Ik maak altijd een mapje met belangrijke papieren die ik bij me heb. Ik heb de vliegtickets geboekt bij KLM en ik zag dat ik ook alvast de api-gegevens kan invullen. Dus dat ga ik zo maar even doen.

Huurauto
de huurauto is ook geboekt. Na twee dagen in New York en 1 nacht in Washington, halen we de auto op. Een Buick Verano (hopen we) en dan begint de road trip echt. De huurauto is geboekt via Alamo. Deze verhuurder is al eerder betrouwbaar gebleken en tijdens het boeken zie je ook duidelijk wat de drop off kosten zijn. Dit zijn kosten die je moet betalen als je de huurauto op een andere plek inlevert dan waar je hem hebt opgehaald. Dat is bij andere verhuurbedrijven soms wel anders en dan blijkt het achteraf een vervelende verrassing. Maar hier dus niet.

Inpakken-amerika-reis

Hotels
Ik doe altijd veel kijk en vergelijk-werk voor de hotels in Amerika. Ik kijk op Tripadvisor welke hotels goede beoordelingen krijgen en boek meestal via de hotelwebsite of Booking.com. Ik vind Booking heel fijn omdat het allemaal zo overzichtelijk is en de hotels die ik boek, zijn meestal tot het laatste moment te annuleren. Dat is handig als blijkt dat de hotelprijzen zijn gedaald op een bepaalde bestemming.

Sim kaart
Ik heb dit keer vooraf een simkaart besteld. Via Arielimobile. Ik had de simkaart dinsdag besteld en zaterdag had ik hem al binnen. Dit keer van AT&T in plaats van T-Mobile. Unlimited data met hotspot. Na mijn reis zal ik een review geven over hoe deze simkaart is bevallen.

Roadbook
Momenteel ben ik bezig met mijn roadbook. Dat is eigenlijk nooit af. Hierin maak ik per dag een lijstje van bezienswaardigheden en dingen die ik wil doen + ik voeg informatie toe over bestemming. Maar ook leuke restaurants en winkels.

Missen-op-reis

Geknipt en gekamd
En deze boef moet natuurlijk ook naar een logeeradres en daarvoor nog even geknipt en gekamd worden. Dat vind ik een van de minst leuke dingen aan de reizen: Mijn konijn Fluffy missen.

Inpakken
Ik maak ook alvast een lijst van dingen de ik niet wil vergeten. Altijd handig als je iets te binnen schiet om het dan gelijk op te schrijven. En misschien heb ik nu ook al een klein beetje mijn koffer alvast ingepakt… Nog een paar nachtjes slapen!

Lees verder: Op reis naar Amerika! Waar moet ik aan denken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>