Amerikaans restaurant in Spanje: NBA Cafe in Barcelona

Onlangs was ik in het prachtige Barcelona en naast veel tapas te hebben gegeten en Spaanse restaurants te hebben bezocht, ging ik ook op zoek naar iets Amerikaans in de stad van Gaudi…

Tijdens een vakantie in Barcelona eet je natuurlijk het liefst tapas en misschien andere Spaanse gerechten, maar als die na een tijdje je neus uitkomen en je wilt iets anders, iets Amerikaans, dan is het NBA cafe aan La Rambla een perfecte plek.

NBA Cafe in Barcelona

Wat is er Amerikaanser dan basketbal? Honkbal natuurlijk. Maar basketbal ademt ook die typisch Amerikaanse sfeer, vind je niet? In Barcelona is sinds september 2016 een restaurant wat helemaal in het teken staat van basketbal. Aan de bekende straat de Ramblas bevindt zich de enige Europese vestiging van het NBA Cafe.

Een bar, comfortabele banken, tafeltjes lang het raam met uitzicht op de Ramblas en overal zicht op grote tv schermen waar live basketbalwedstrijden worden uitgezonden. Aan de muur hangen items die van bekende basketbalspelers zijn geweest.

NBA-Cafe-in-Barcelona-Amerikaans-Restaurant-Spanje

Eten in het NBA Cafe in Barcelona

De menukaart is uitgebreid en staat vol gerechten uit de Amerikaanse keuken met Orientaalse en Mexicaanse invloeden. Ik had moeite met kiezen. Dat is een goed teken, want het stond vol lekkere appetizers, hoofdgerechten, burgers, salades en toetjes. Ook was er een diverse cocktailkaart.

Bij het restaurant vind je ook een winkeltje met allerlei basketbalspullen en er is een Fan Zone, waar je spelletjes kunt doen en allerlei dingen te weten kunt komen over je favoriete basketbalspelers. Het is eigenlijk een soort Hard Rock Cafe maar dan compleet in het teken van de NBA.

NBA-Cafe-Barcelona-Amerikaans-Restaurant

Ik vond het NBA Cafe in Barcelona een leuk en vernieuwend restaurant. Ik ben geen basketbalfan maar ik vond het grappig om mee te leven met andere fans die aan het eind gingen juichen toen hun favoriete team had gewonnen. Het eten was lekker en er staan veel cocktails op de kaart, waarvan de gin fizz echt een aanrader is.

Het NBA Cafe is te vinden op het volgende adres: Las Ramblas 120 in Barcelona.
Kijk voor meer informatie op de website van het NBA Cafe in Barcelona.


Zou jij bij het NBA cafe in Barcelona willen eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>