Mijn souvenir uit Amerika – deel 2

Benieuwd welk souvenir uit Amerika ik heb meegenomen? In deel 1 vertelde ik al over het bijzondere National Parks monopoly spel, maar ik nam nog veel meer bijzondere en leuke dingetjes mee tijdens mijn reis en daarover lees je hier meer.

Douchegordijn

Misschien ken je het programma Buying The Rockies wel. Mensen gaan dan op zoek naar een huis in the Rocky Mountains. Vaak zijn dat echte cabins of loghouses, met veel hout en die typische Amerikaanse stijl. Ik riep vaak tijdens het kijken: “Zo’n kleed wil ik!” Ik bedoelde dan een soort plaid met afbeeldingen van herten en beren, dennenappels en dat soort dingen. Een kleed is het niet geworden maar een douchegordijn wel. Volgens mij heb ik het gekocht bij een Walmart. Hij is helaas net te kort, dus het is dweilen na het douchen, maar dat heb ik er graag voor over met zo’n typisch Amerikaans douchegordijn in huis.

douchegordijn-uit-Amerika

Schaaltje uit Moab

In Moab bezocht ik de mooie winkel: Hogan Trading Company. Deze winkel draagt de slogan: “Utah’s Largest & Finest Southwest Gallery.” Hier vind je allerlei handgemaakte en authentieke spullen, zoals potten, schilderijen, sieraden meubels, sculpturen en Native American art. Ook al koop je niets, het is tocht erg leuk om rond te kijken. De meeste dingen waren erg groot, maar ik kwam ook dit leuke schaaltje tegen. Die ging mee de koffer in.

schaaltje-souvenir-uit-moab

Thee als souvenir uit Amerika

Het maakt niet uit waar ik heen ga, maar ik neem overal thee mee vandaan. Zo ook tijdens mijn Amerika rondreizen. Ik kocht al eerder key lime pie tea in Key West en deze vakantie nam ik Pumpkin spice Brulee van Teavana mee naar huis. Een bijzondere herfstthee. Ook dacht ik een groene thee te kopen, maar dat bleek thuis meer een vruchtenthee. En in Moab kocht ik Indianenthee!

thee-en-theedoeken-uit-Amerika

Rocky Mountain keukentextiel

In het Fall River visitor center van de Rocky Mountains in Estes Park zit een grote winkel met allerlei leuke spullen en souvenirs. Er is zelfs een afdeling met keukentextiel waar ik bovenstaand keukentextiel vond. Ik had ook graag een lamp mee willen nemen, die ik tijdens de vakantie vaak zag hangen en echt kenmerkend voor de omgeving was ( inderdaad, weer met elanden en bomen) maar die was helaas te groot om mee te nemen.

Cracker-Barrel-pan-uit-Amerika

Pan van Cracker Barrel

Het was aan het begin van de vakantie en met lege koffers kochten we een gietijzeren pannetje (doorsnede 16,5 cm) in het winkeltje van Cracker Barrel. Die kon toen nog makkelijk mee in de koffer. Het is een mooi souvenir van een leuk restaurant waar we goede herinneringen aan hebben.

goud-gevonden-in-Amerika

Goud uit Amerika

Het kleine beetje goud dat we hebben gevonden tijdens het goud zoeken is ook een mooi souvenir waar we bovendien hard voor gewerkt hebben. Tijdens het goud zoeken was ik nog best een beetje ziek en was het een beetje afzien met blote benen in een ijskoud beekje. Normaalgesproken kies je tussen 4 of 8 uur lang goudzoeken, maar wij hielden het na twee uur al voor gezien. Maar het was een enorm leuke belevenis, samen met professioneel goudzoeker Rattlesnake Randy en ik zou het zo weer doen! Een souvenir met een verhaal dus!

Boek-National-Parks-in-Amerika

Boek met illustraties van National Parks

Een ander souvenir waar ik heel blij mee ben is het boek 59 Illustrated National Parks – 100th Anniversary of The National Park Service van de Anderson Design Group. In dit boek staan prachtige platen van de 59 National Parks in Amerika. Ze lijken vintage, maar zijn dat niet. De makers zijn hier juist door geïnspireerd en proberen eenzelfde gevoel af te geven in hun werk.

“Our goal was to create art that would catch your eye from a distance and then speak to your soul upon closer inspection. We wanted to inspire everyone to fall in love with adventure, to protect and preserve nature and to celebrate the rich heritage that is ours as citizens of this grand and beautiful country.”

Boek-Amerika-59-Illustrated-National-Parks

Er staat ook wat informatie bij per park en een stukje geschiedenis. Yellowstone is het eerste National Park van de VS en op die volgorde staan de parken in het boek afgebeeld. Ik vind het leuk om er af en toe in te kijken en inspiratie op te doen voor een nieuwe reis of terug te denken aan een afgelopen Amerika reis.

Als je nu denkt, dat boek wil ik ook hebben, dan heb je geluk en hoef je het niet helemaal mee te slepen uit de USA, want Bol.com verkoopt het boek 59 Illustrated National Parks! Er zijn twee soorten: met een Hardcover en het boek wat ik heb, met een zachte kaft. Aan jou de keus.

National-Parks-book

6 thoughts on “Mijn souvenir uit Amerika – deel 2

 1. Haha, ik heb bij mijn laatste reis van elk park waar ik geweest ben die retrokaartjes gekocht. Ik ben nog altijd aan het denken wat ik ermee ga doen 🙂

  • Leuk he! Ik plak ze waarschijnlijk in mijn plakboek, maar je kunt ze ook inlijsten en ophangen 🙂

 2. Anja

  Het boek van de nationale parken lijkt me ook heel mooi en het goud vind ik ook wel een bijzondere souvenir. Wij sparen kentekenplaten van de Staten die we bezocht hebben en verder nemen we van elke reis een aantal ornamenten mee voor in de kerstboom van NP’S, plaatsen etc die we bezocht hebben.

  • Dat is ook een heel leuk idee: kerstversiering. Ik kom dat vaak tegen. Ik heb vorige keer bijna een kentekenplaat meegenomen.

 3. Lilian

  Beste Bianca, wij hadden net bij onze post het monopoly spel. Kinderen waren superblij en helemaal enthousiast. Manlief is nog aan het werk maar ik weet wat we zo gaan doen.
  Onwijs leuk, dank je wel.
  Nu weer druk dromen en plannen voor toch een nieuwe vakantie, zomer 2020.

  We blijven je volgen.
  Hartelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>