Het verhaal achter de foto: Niet verlegen in een enorme metropool

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje, met genoeg groen en veel bomen. Ik heb vaak boswandelingen gemaakt in Nederland en ik ben 2x naar de waterval van Triberg geweest, (in Duitsland) waar je bij de ingang nootjes kunt kopen voor de eekhoorns. Want die zijn daar zogenaamd. Heb ik bij bovengenoemde ooit een eekhoorntje gezien? Het antwoord is nee.

Na al deze teleurstellingen kun je je misschien wel voorstellen dat ik met een enorm aantal eekhoornfoto’s terugkwam uit New York. Want daar zijn wel eekhoorns. Zomaar, in het midden van een enorme wereldstad. Ik vind dat fascinerend. Ik kan er niets aan doen.


Ik ben op weg naar het Natural History Museum of American History. Gele taxi’s rijden voorbij, toeterend. In de verte klinkt een sirene en tal van mensen passeren. Opeens zie ik de meest pluizige staart die ik ooit hebt gezien, golvend bewegen door het gras naast het museum. Een eekhoorn. Nee, niet 1, maar meerdere! Scharrelend, gravend en zoekend naar eten. Helemaal niet bang. Nieuwsgierig zelfs. De eekhoorntjes nemen zelfs de tijd om mij bestuderend aan te kijken, bedelend voor iets lekkers, of uitgebreid kauwend op hun lunch. Ze rennen zelfs niet keihard weg wanneer ik ze op de foto wil zetten.

Voortaan ga ik naar New York in plaats van naar het bos.

7 thoughts on “Het verhaal achter de foto: Niet verlegen in een enorme metropool

 1. Hans

  Sterker nog, als in het park je broodje zit te eten, willen ze weleens op je schouder komen zitten!

 2. Jaaa leuk hè, al die eekhoorntjes in New York!

  En eens met je laatste voornemen ??

  • Ja, super leuk en je ziet ze ook door heel de stad. Echt grappig. Kon het maar, dat we net zo makkelijk naar New York gingen als naar het bos 😉

 3. Dat is best gek, wel eekhoorns in New York en niet in het bos. Lol! 😉

  • Hahaha ja he! Gisteren liep ik langs een grasveldje in de stad en daar zaten allemaal konijnen/hazen. Die zie ik zelfs in het bos niet zo veel 😉

 4. Ali

  Gisteren bij het museum geweest en ik heb ze ook rond zien rennen. Geweldig die beestjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>