Het verhaal achter de foto: Altijd Open

Wanneer ik in Amerika ben, ga ik vaak op een vreemde tijd naar de supermarkt, zoals midden in de nacht. Want dat kan daar gewoon.

Veel supermarkten zoals Walgreens en WalMart zijn 24 uur per dag geopend. Ik word daar heel blij van. Vooral omdat op reis de tijd veel sneller gaat dan normaal. Misschien begrijp je wel wat ik bedoel. Het is dan ideaal dat je, met het oog op boodschappen, geen rekening hoeft te houden met openingstijden van de winkel. Handig als je je opeens ziek begint te voelen, want bij CVS Pharmacy hebben ze niet alleen heel veel pilletjes en zalfjes, maar je kan ook een soort apotheker om advies vragen. Of als je eten en drinken nodig hebt voor tijdens je roadtrip. Of als je niet genoeg sokken mee hebt, want kleding verkopen ze ook in de Walmart Supercenter. Of voor een navigatie, een wegenatlas. Of een nieuwe tv.. Grapje natuurlijk.

Bovenstaande foto is een Walgreens supermarkt in de hoofdstraat van Key West, Florida.

Ik vind buitenlandse supermarkten, al dan niet een Amerikaanse supermarkt, sowieso al super leuk om te bezoeken. Ik kijk mijn ogen uit naar alle bijzondere, vreemde, smakelijke en minder lekker ogende producten. Ik kan me er wel uren vermaken. Een supermarkt heeft bij mij hetzelfde effect als een casino, ik verlies de tijd uit het oog en ben om 1 uur ’s nachts opeens helemaal niet meer moe. Bovendien ben ik meestal wel wat geld kwijt.

Herkenbaar?

4 thoughts on “Het verhaal achter de foto: Altijd Open

  1. Haha herkenbaar! Ik vind de Amerikaanse supermarkten ge-wel-dig en kan me er goed een tijdje vermaken. Ik ben overigens nog nooit ’s nachts naar eentje geweest… 😉

  2. Heeeeeel herkenbaar. Naar de supermarkt gaan in het buitenland is voor mij sowieso al een uitje. Ik ben ook wel eens om 1 uur ’s nachts in zo’n enorme Amerikaanse supermarkt geweest, een hele bizarre ervaring.

    • Ja, leuk he! Een vakantie is niet complet zonder geshopt te hebben in de plaatselijke supermarkt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>