Eetdagboek Amerika week 3: Eten met het mooiste uitzicht en enorme halve porties

Na de vele hamburgers in mijn eetdagboek van week één en de heerlijkste toetjes uit het eetdagboek week twee, is het nu tijd voor de derde week lang eten in Amerika. Met gigantische voorgerechten, enorme halve porties en het mooiste uitzicht tijdens een maaltijd.

Dag 15
In Ithaca beginnen we de dag een lokaal ontbijtrestaurant: Ithaca bakery. Het is er heel druk, maar gelukkig is er nog een tafeltje voor ons. Je kunt dingen van het buffet pakken, een broodje bestellen en tal van koekjes kopen. Ik neem een broodje en die is goed belegd en smaakt ook prima.

Eten-Ithaca

Ik neem ook nog wat koekjes mee voor vanmiddag. Die gaan er wel in tijdens en na een lange wandeling in het Watkins Glen State Park.

koekje-eten-in-Amerika

’s avonds gaan we…. Thais eten in Ithaca. Bij Thai Basil. Het is even wachten op een tafel en op de bediening, maar het eten is het waard. Vooral de tom kha kai soep is super lekker.

Thais-eten-Ithaca

De gerechten worden bijzonder opgediend en de rest van het eten smaakt allemaal erg lekker. Een aanrader dus.

Thais-eten-in-Ithaca

Dag 16

Vandaag gaan we naar Canada, de Niagara Falls. In Ithaca haal ik koffie en cake bij Starbucks als ontbijt. Lunchen doen we bij het Rainforest Cafe aan de Amerikaanse kant. Later ontdek ik dat er aan de Canadese kant ook een Rainforest Cafe zit…

Rainforest-Cafe-eten

Na een bescheiden lunch, zie foto, zitten we best wel lang vol. Dit zijn voorgerechten. Leuk om te delen. Ik neem er ook een cocktail bij waarvan je het leuke souvenirglas mee naar huis mag nemen.

Ijsje-eten-in-Canada

Ik hou van gek en leuk eten, dus dit bijzondere ijsje kan ik niet aan me voorbij laten gaan. Bij Sweet Jesus kies ik voor de Krusty Crone. Inclusief suikerspin. Niet eens zo lekker, maar wel leuk voor op de foto.

The-Keg-steakhouse Niagara Falls

’s Avonds heb ik gereserveerd bij The Keg steakhouse met uitzicht op de watervallen. Dit is best een gedoe, want als je een plek bij het raam wilt hebben, moet je je een uur voor je reservering al melden en daarna kun je nog een paar uur wachten. Gelukkig hebben we niet zo’n honger na de enorme gerechten van Rainforest Cafe en is het wachten niet erg. Uiteindelijk krijgen we een tafeltje bij het raam en het eten is ook heel erg lekker.

The-Keg-steakhouse-appetizer

Een white sangria en de baked brie met pesto en een soort jam als voorgerecht (heel lekker) en je krijgt van het huis warm brood als voorafje. Ik neem een salade met tonijnsteak als hoofdgerecht.

Tuna-steak-Keg-steakhouse-Niagare-Falls

Het was het wachten waard, want met een geweldig uitzicht hebben we heerlijk gegeten en gedronken.

Ontbijt-met-uitzicht-op-Niagara-Falls

Dag 17

Vandaag beginnen we de dag met het ontbijt met het mooiste uitzicht. Met zicht op de Niagara Falls eten we french toast en red velvet pancakes van IHop in het Tower hotel.

Ihop-ontbij-red-velvet-pannenkoeken

Geen plek om de dag beter te beginnen, toch? Met zo’n uitzicht…

Uitzicht-Ihop-Niagara-Falls

Onderweg naar Toronto eet ik mijn chocolade-wafel met caramel van de Fudge Shop. Lekker!

fudge-shop-chocola

In Toronto drinken we op het dak van het Beverley hotel een verfrissende cocktail.

rooftop-bar-The-Beverley-Hotel-in-Toronto

Daarna hebben we niet veel zin om op zoek te gaan naar een restaurant. Dus dan wordt het McDonald’s op bed. Wel met Canadese kip…

McDonalds-Canada

Dag 18

De dag in Toronto begint met het halen van een goede kop koffie bij een lokaal koffietentje. Dan lopen we door naar ontbijtrestaurant Eggspectation. Ik kies voor een french toast met maple syrup, normale toast met jam en pindakaas en een lekkere smoothie.

In de middag deel ik mijn notenkoek van het koffietentje met een hongerige eend op Toronto Islands.

’s avonds eten we bij het prachtige restaurant Drake One Fifty Hier eet je pizza met een schaar! Ik koos de tonijnpizza. Het smaakte allemaal goed. Dit restaurant is een aanrader als je van mooi ingerichte restaurants houdt en bijzondere gerechten.

Drake-one-fifty-Toronto-pizza-eten

De cocktails zijn lekker en als toetje kun je onder anderen een macaron kiezen.

drake-one-fifty-toronto

Dag 19

In Toronto drink ik voor het eerst London fog tea. Het is heel lekker! Een combinatie van earl grey thee met melk en vanille. Carrot walnut loaf met icing en banana loaf gaan mee als ontbijt tijdens onze reis Montreal.

koffie-in-Canada

Tussen de middag eten we een Subway broodje. Ik kies voor een BLT. Bacon, lettuce and tomato.

Subway-broodje-eten

’s avonds gaan we naar onze favoriete restaurantketen: P.F. Chang’s! Het menu in Canada is een beetje anders, maar niet minder lekker. Ik kies voor het eerst de gekruide spareribs (superlekker) en de asperges, boontjes, kip met broccol, mongolian beef en een lychee cocktail.

eten-PF-Chang-in-Canada

Dag 20

Omdat het vorige keer zo goed is bevallen besluiten we vandaag weer te ontbijten bij Eggspectation in Canada, dit keer in Montreal. French Toast met maple syrup uit Canada en lekkere toastjes met brie, appel en walnoot. Om het af te maken een gezonde smoothie erbij. Je kunt natuurlijk ook een omelet nemen met aardappels, worst en extra bacon…

Onbijt-in-Canada-Eggspectation

Na een dag in Montreal eten we bij  3 Brasseurs. Deze zit ook in de straat van ons hotel. Handig. Het blijkt dat deze restaurantketen ook in Frankrijk en Brazilië vestigingen heeft. Het is een soort pub/cafe en vrij vol als wij aankomen, maar gelukkig is er nog een tafeltje vrij.

restaurants-in-Montreal

Ik neem een sangria. Ze hebben hier ook allerlei cocktails (zelfs bier-cocktails), dus het is moeilijk kiezen. Maar de sangria is een aanrader. Omdat we morgen alweer uit Canada vertrekken en we nog geen poutine hebben gehad, is het er nu de hoogste tijd voor. Ik neem er een ahi tuna salade bij.

poutine-eten-in-Montreal

De poutine die wij hebben gekregen, blijkt niet te zijn wat we hebben besteld, er zitten namelijk ‘beer battered maxi fries’ bij. Ons hoor je niet klagen, het smaakt heerlijk. Jammer dat vandaag de laatste dag in Canada is, anders had ik dit wel vaker gegeten!

diep-fried-brownies-eten

Op de menukaart staat als toetje ‘gefrituurde brownies met bier-caramel-saus’, die kan ik natuurlijk niet overslaan. Het wordt in stijl geserveerd. Dit toetje komt in mijn top drie. De brownies zijn lekker en de caramelsaus is heerlijk. Dit restaurant is zeker een aanrader.

Dag 21
Het ontbijt van het hotel in Montreal is een allegaartje, ontbijtkoek, chocoladebroodje, Chinese thee en een crepe.

Canadees-ontbijt

We gaan weer richting Amerika en als lunch halen we een broodje en koffie en een soort donut van Tim Horton. Tim Horton is de Canadese versie van Starbucks, maar dan een stuk goedkoper.

Tim-Horton-Canada

De koffie smaakt goed en ook de zoetigheid is lekker.

Tim-Horton-Sweets-Canada

Terug in Amerika, Lincoln, New Hampshire dit keer, gaan we avondeten bij Woodstock Inn restaurant. Dit is een restaurant met verschillende gezellige ruimtes. Het is tevens een hotel en vroeger was dit het treinstation van Lincoln.

woodstock-Inn-restaurant-Lincoln-New-Hamsphire-blooming-onion

Er is een look-a-like van de Blooming Onion van Outback Steakhouse. Bijna net zo lekker. Als hoofdgerecht neem ik pasta Alfredo met kip en broccoli. De halve portie bleek nog enorm…

chicken-al-fredo-Woodstock-Inn-restaurant-Amerika

Een toetje past er nog net bij. Ze hebben hier iets wat in de buurt komt van mijn favoriete toetje. Dit is een soort hoog koekje, vers, warm en met ijs en chocolade fudge. Lekker!

Eten-New-Hampshire

 

Mijn Must Visit-restaurants
★ Thai Basil in Ithaca
Rainforest Cafe
★ IHop Tower Hotel – Niagara Falls
The Keg Steakhouse
★ Eggspectation
★ Drake One Fifty– Toronto
★ 3 Brasseurs.

★Lees verder: Mijn eetdagboek week 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>