Dit is week twee van mijn eetdagboek in Amerika. Dit keer over eten en drinken tijdens de rondreis New York Texas! Een week met veel koekjes, favoriete restaurantketens en ijs.
★ Mijn eetdagboek van week 1 nog niet gelezen? Dat kan hier.★
Dag 8
In Nashville beginnen we de dag goed met het maken van zelfgebakken wafels in het hotel. Met wat jam en een soort appel zijn ze superlekker. En de smaak van vandaag is cinnamon!
Bij een tankstation neem ik een snickerdoodle koekje mee voor onderweg. Dit is mijn favoriete Amerikaanse koekje. Het heeft niets met Snickers te maken en smaakt naar kaneel.
Vlak voor we de stad Memphis bezoeken, gaan we naar de piramide van Memphis met een enorme Bass Shop Pro winkel. Hier lunchen we bij Uncle Buck Fishbowl & Grill. Ik kies voor de ‘world famous Islamorada sandwich met redfish. Als bijgerecht broccoli. Het is heerlijk. We moesten alleen wel overal heel lang op wachten. De bediening deed zijn best, maar het wachten was gewoon te lang en dat was jammer. Maar al met al wel lekker gegeten.
’s Avonds eten we in Memphis een van de lekkerste ribs van de vakantie. Bij Rendezvous. Het is lekker stevig vlees en fijn gekruid. Je krijgt er een soort coleslaw bij en pittige bonen. Een aanrader.
Bij het hotel in Memphis nog even een koekje gescoord en vergeten op tijd een foto te maken…
En de avond in Memphis drinken we een emmer vol drank bij Silky O’ Sullivan in Beale Street. Op basis van bier en limonade, kersjes en heel veel ijs. En die emmer mocht mee naar huis als souvenir.
Dag 9
Vandaag bestaat mijn ontbijt uit een appel en even later mijn favoriete popcorn in Amerika. Gewoon te halen bij de Starbucks!
We hebben een lange reisdag vandaag naar Dallas en onderweg doen we inkopen bij de Walmart en bij de aangrenzende Subway haal ik een lekkere wrap.
En ik vind gewoon mijn favoriete cola bij de Walmart: Raspberry Coca-cola!
’s Avonds eten we weer bij PF Changs en dit keer neem ik een sangria, de pokebowl en de gewokte spruitjes. Die zijn iets pittig, maar wel heel lekker.
Een toetje van de Cheesecake Factory, ook gewoon bij de Walmart te vinden. Mee naar de hotelkamer.
Dag 10
We ontbijten in het hotel. Er zijn tortilla’s van ei, worstjes en biscuits.
We lunchen bij The Cheesecake Factory. Sla-wraps en sliders. Ontzettend lekker!
In Dallas eten we ’s avonds bij Gas Monkey Bar & Grill. Het restaurant van Gas Monkey Garage, het autoprogramma van Discovery Channel. Het is een leuk restaurant en de menukaart is uitgebreid. Ik neem simpele chicken tenders en de ranchsaus is heel erg lekker.
Maar je kunt er ook een soort stoofpotje nemen met best veel groentes.
Als toetje een Rocky road brownie.
Dag 11
De volgende dag ontbijten we weer in het hotel in Dallas en dit keer zijn er kaneelbroodjes van Cinnabon rolls. Daar zeggen we geen nee tegen.
We lunchen weer met een subwaybroodje. Ik kies voor tonijn.
Als snack heb ik Caramel M&M’s. Jammer dat deze niet in Nederland zijn, want ze zijn superlekker.
Avondeten doen we dit keer bij Chili’s. Hier hebben ze hele lekkere fajitas, dus die neem ik. Een bouwpakket bestaande uit steak, groentes en sausjes om je eigen fajita’s te maken.
En als ze ergens een warm koekje met ijs als toetje hebben…
Dag 12
Bij het hotelontbijt maak ik deze ochtend gebruik van de pannenkoekenmachine:
Het ontbijt ziet er uiteindelijk zo uit.
Dit is trouwens mijn favoriete limonade voor onderweg. Lekker fruitig en fris.
Voor de lunch een favoriet! De Applebees Chicken Wonton Taco’s. Met kip coleslaw, koriander en een sausje.
Voor het avondeten zijn we vandaag een beetje laat, dus is het even zoeken waar we nog terecht kunnen. Gelukkig zie ik dat Yard House, een keten waar ik al graag wilde eten, ruime openingstijden heeft. Daar gaan we eten. Als voorgerecht kip met een sausje en als hoofdgerecht neem ik tonijnsteak met bonensaus en rijst. Erg lekker allemaal.
Als toetje een mini peach apple cobler. Gelukkig is mini in Amerika best groot, want dit is een heerlijk toetje.
Bij dit restaurant hebben ze trouwens een ruime keuze aan vegetarische gerechten onder de ‘Gardein-sectie’ op het menu.
Dag 13
Deze dag halen we snel een ontbijtje bij Starbucks. Scones en een lekkere koffie.
We picknicken in het Pedernales Falls State Park met een heus feestpakket met crackertjes en vlees en kaas.
We eten vanavond bij Contigo in Austin. Dit restaurant heeft een beergarden met lampjes. Het ziet er allemaal gezellig uit.
Als voorgerecht delen we de beef tartare en de grilled avocado. Vooral dat laatste is superlekker. Daar lust ik er nog wel een paar van!
Als hoofdgerecht nemen we steak met groentes. En die is ook erg lekker. Jammer dat het deze keer geen Amerikaanse porties zijn.
Afsluiten met een lekker ijsje.
Dag 14
Voor het eerst deze vakantie ontbijten we bij Denny’s. Met alles erop en eraan.
Overdag neem ik een lekker ijsje bij een ijswinkeltje in Fredricksburg.
Hier verkopen ze ook koekjes en mijn favoriet: snickerdoodle. Die gaat mee voor onderweg.
We eten bij The Cheesecake Factory. Amerikanen weten wel hoe ze avocado’s in gerechten veranderen, dus nemen we de avocado springrolls. Die zijn superlekker.
Als hoofdgerecht neem ik een pokebowl.
En omdat ik nog een gratis voucher had voor een cheesecake naar keuze, neem ik de keylime pie mee naar het hotel.
Het was een fijne week wat eten betreft, want ik heb mijn favoriete Amerikaanse koekjes gegeten, we bezochten weer favoriete restaurantketens en hebben leuke nieuwe dingen geprobeerd. Vaak waren we laat terug van het bezichtigen van de omgeving en dan is het fijn dat sommige restaurantketens langer open zijn en je daar nog terecht kunt. Gas Monkey Bar en Grill was beter dan verwacht en leuk om te bezoeken en als je naar Austin gaat is Contigo echt een aanrader qua eten en sfeer.