Een nieuwe Amerika reis: Watervallen, tax-free shoppen en leuk nieuws

De voorbereidingen van een nieuwe reis zijn in volle gang. Ik ben nog niet heel ver, maar de route begint vorm te krijgen. In mijn vorige update was deze route het idee, maar het is toch een beetje anders geworden. Ik denk dat het beter is om iets meer de tijd te nemen per bestemming, zodat ik er ook nog wat inhoudelijks over kan schrijven. En in deze omgeving is zo veel moois, dat het zonde is om dingen over te slaan. Natuurlijk kun je natuurlijk niet alles zien…

De voorlopige route ziet er zo uit:
New York
Philadelphia
Atlantic City
Roanoke
Gatlinburg
Charlottesville
Williamsburg
Ithaca
Niagara Falls
Toronto
Algonquin Provincial Park
Montreal
White Mountains National Forest
Green Mountains and Finger Lakes
Boston
Cape Cod
New York

Per plek moet ik nog bepalen hoe lang we er blijven en wat we er allemaal gaan doen. Sla ik iets over wat ik  volgens jou echt niet mag missen, laat het dan vooral weten.

route-amerika-reis-New-England

Ook rijden we door New Hampshire en ik kwam er onlangs achter dat je hier geen sale tax hoeft te betalen, dus belastingvrij kunt shoppen. Scheelt toch weer een beetje. Dat is mooi meegenomen dus hier staat een bezoek aan een outlet of winkelcentrum zeker op de planning.

In deze staten kun je ook belastingvrij shoppen:
Alaska
Delawere
Montana
New Hamshire
Oregon

De nieuwe Amerika reis wordt er een met veel watervallen. Niet alleen gaan we naar de Niagara Falls, maar ook naar Ithaca, waar veel natuur met watervallen te vinden is. En het Watkins Glenn State Park. Ik ben gek op watervallen, dus dat komt goed uit!

Moonshine-drinken-in-Gatlinburg-Tennessee

Zoals je ziet zit Gatlinburg nog wel in de planning. Dit omdat het er zo leuk was in 2014. we willen er graag nog eens naar toe om ook de Great Smoky Mountains uitgebreider te bekijken. Alleen ligt het wel een beetje ver bij de rest uit de buurt.

Nog ander leuk nieuws: Voor een tweede keer staat een van mijn artikelen in het Magabook van Amerika Only! Dit grote magazine/boek staat vol met de leukste dingen over Amerika. Toen ik met mijn blog begon, had ik nooit verwacht dat een artikel van mij, over mijn geliefde Amerika ook uitgegeven zou worden. Hoe leuk is dat? Het Amerika Only Magabook 3 is hier te bestellen.

O, ja: Heb je al gezien dat ik een kleine win-actie organiseer? Doe snel mee en maak kans op dit Amerikaanse prijsje!

9 thoughts on “Een nieuwe Amerika reis: Watervallen, tax-free shoppen en leuk nieuws

 1. Arike

  Je hebt er een mooie route van gemaakt! Lijkt mij veel beter te doen dan de vorige versie en veel meer tijd om te genieten onderweg. Ik zie dat je Detroit en Indianapolis ook hebt ingeruild voor een flink stuk New England inclusief Boston. Dat lijkt mij een goede keus! Ben nu al heel benieuwd naar je reisverhalen van deze roadtrip.

  • Dank je wel ? tijd om alles goed te bekijken en te genieten is heel belangrijk inderdaad. Ik hoor nu wel vaak Maine nog voorbij komen. Geen idee of dat nog in de route past 😉

 2. Anneke

  Ik ga je weer volgen!

 3. Jean

  Dit lijkt me heel erg gaaf!

  Ik was vorig zomer voor een week in Williamsburg VA. Het is een plek met heel veel geschiedenis en er is super veel te zien. Ik zou hier zeker 2 dagen voor inplannen.

  Ben benieuwd naar je blog en hoe je het gaat doen om ook Gatlinburg te bezoeken. Alvast een fijne reis?.

  Groet,

  Jean

  • Dankjewel Jean! Ik dacht aan een dag genoeg te hebben voor Williamsburg 😉 Zo zie je maar weer. Het lijkt me in ieder geval een bijzonder stadje en ik ben er heel benieuwd naar. Ik hoop ook dat ik Gatlinburg in de route kan houden. Er is altijd tijd te weinig he ?

 4. Arike

  Is de veerboot tussen Cape May en Lewes nog een optie voor jullie om de route tussen Atlantic City en Williamsburg nog wat in te korten? Of zat die al in je reisschema? Misschien nog een tip voor een stop ongeveer halverwege Gatlinburg en Niagara falls: Coopers Rock State Forest is volgens een vriendin van ons erg mooi.

  • Bedankt voor de tips! Coopers Rock State Forest ziet er inderdaad erg mooi uit! Misschien kan ik dat nog ergens in de route plaatsen 🙂

 5. Co

  Mooie route, fijn vooruitzicht! De belasting in New York State is best hoog, dus slim om naar New Hampshire te gaan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>