Een National Park in Amerika bezoeken

Ik vind de nationale parken in Amerika geweldig. Ik ben geen die-hard hiker, maar ik hou wel van mooie wandelingen en ik vind het fijn om omgeven te worden door prachtige natuur, maar uitleg en voorzieningen zijn ook erg welkom. In de Nationale Parken in Amerika is er voor ieder type bezoeker wel iets te vinden!

Hier lees je wat je moet weten voordat je naar een National Park in Amerika gaat, om zo het meeste uit je bezoek te halen.

Er zijn 59 National Parks in Amerika. Een paar van de parken zijn: Yosemite, Bryce Canyon, Yellowstone, Death Valley, The Everglades, Badlands en Zion. Deze parken worden beheerd en beschermd door de National Park Service, de NPS. Yellowstone was het eerste National Park in Amerika en het diende bovendien als voorbeeld voor de andere parken.

Naar-een-National-Park-in-Amerika

Een National Park in Amerika bezoeken

Een National Park bezoeken mag eigenlijk niet ontbreken op je lijst van to-do-dingen in Amerika. In de National Parks is alles heel goed geregeld. Je wordt welkom geheten bij de ingang, krijgt er bij binnenkomst informatie in de vorm van een plattegrond en een krantje. In de buurt van het park, meestal voor de ingang, vind je het visitor center.

Bezoek een Visitor Center

Het Visitor Center vind ik de plek om je bezoek aan een National Park te beginnen. Dit is de plek om meer informatie te krijgen over het park, over de flora en fauna en vaak zijn er ook tentoonstellingen te vinden. Er is meestal WiFi en een winkeltje met souvenirs aanwezig.

Bij de visitor centers werken rangers en die geven je graag tips over je planning. Zo wilde ik in Yosemite National Park graag een waterval bezoeken, dus vertelde ik dat enthousiast aan een ranger. Gelukkig hoorde ik van hem op tijd dat die waterval op dat moment droog stond. Wel raadde hij een andere wandeling aan. Dat heeft me veel tijd gescheeld en ik heb een hele mooie wandeling kunnen maken. Ook geven de rangers je advies over welke wandeling bij je past en waar je de meeste kans hebt om dieren te spotten.

Visitor-Center-Rocky-Mountains

De voorbereidingen

Je kunt je bezoek aan een National park natuurlijk thuis al goed voorbereiden. Zo kun je research doen wat de bezienswaardigheden zijn en welke wandelingen je er kunt maken. Bij een groot en divers park zoals Yellowstone National park is dit zeker aan te raden omdat er nou eenmaal heel veel te zien is en je waarschijnlijk tijd te weinig zult hebben. Een bezoek aan een National Park in Amerika kun je goed voorbereiden via de uitgebreide websites van de parken.

National Park websites

Elk National Park heeft een website en hier is de meeste informatie te vinden. Je lees hier bijvoorbeeld meer over:
★ de conditie van de weg, wegafsluitingen, omleidingen, openingstijden van voorzieningen
★ bezienswaardigheden en wandelingen
★ programma’s met rangers, zoals begeleide wandelingen.

National-Park-in-Amerika-bezoeken

America The Beatiful Jaarpas

Als je meerdere parken gaat bezoeken in Amerika, is het verstandig om alvast een jaarpas aan te schaffen. Deze pas: ‘America The Beautiful’ kost $80 en hiermee heb je een jaar lang toegang tot alle nationale parken en sommige andere parken. Deze pas is geldig voor 1 voertuig en de passagiers die daarin zitten. Bij een rondreis door het zuidwesten heb je het bedrag zo terugverdient. Dit is een overzicht van de toegangsprijzen van bekende Nationale Parken in Amerika:

Yosemite $30
Death Valley $20
Bryce Canyon $30
Zion $30
Grand Canyon $30 dollar

Als je los deze toegangstickets koopt tijdens het rondje door het zuidwesten ben je dus $140 kwijt in plaats van $80. Zo’n parkenpas aanschaffen is dus een goede deal! De pas is verkrijgbaar in de visitor centers.

Wandelen in een National Park

In de National Parks kun je natuurlijk ontzettend veel wandelingen maken. Voor elk type wandelaar zijn er wel wandelingen te vinden. Op de website van het National park dat je gaat bezoeken, kun je ook meer informatie over wandelingen vinden. Maar ben je op zoek naar Nederlandstalige omschrijvingen van de mooiste wandelingen, kijk dan op Wandelingen USA en op de website van Ontdek Amerika.

wandelen-in-Canyonlands

Handig op reis

Als je een National Park bezoekt vergeet dan geen goede schoenen en de juiste kleding mee te nemen. Deze tips liggen voor de hand, maar denk er ook aan om alvast wat eten en drinken in te slaan, want in het park zijn niet altijd veel voorzieningen en bovendien zijn boodschappen doen daar een stuk duurder. Vergeet ook niet om een verrekijker mee te nemen. Handig als het wildlife net iets te ver weg staat.

★ Tip: Wil je in het park overnachten, reserveer dan op tijd. Dit zijn vaak populaire accommodaties en dus snel vol. Op de website van het desbetreffende park staat vaak een link naar de accommodatiemogelijkheden.

★ Tip: Een mooi aandenken aan alle National Parks in Amerika is het boek: 59 Illustrated National Parks – 100th Anniversary of The National Park Service. Gewoon bij Bol.com verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>