Een bezoek aan het Steven F. Udvar-Hazy Center

Op iets meer dan een half uur rijden van Washington D.C. vind je het Steven F. Udvar-Hazy Center in Chantilly. Een hele mond vol, maar het is onderdeel van het Air & Space Museum aan de National Mall in Washington DC. Hier vind je een collectie van rond de 200 soorten vliegtuigen, waaronder hele speciale, en het ruimteveer Discovery. Een prima plek om je even goed te vermaken en je ogen uit te kijken. En net zoals de meeste andere musea in Washington D.C. is de toegang gratis!

Blackbird Air and Space Museum Chantilly USA #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Blackbird Lockheed SR-71

In het museum kun je dus tal van vliegtuigen bewonderen. Groot, klein, oud en vrij nieuw. Vliegtuigen met verhalen. Zo ook de Blackbird Lockheed SR-71. Dit is het hoogst (25.9292 meter) en snelst vliegende bemande toestel dat operationeel was. Hij bezit het snelheidsrecord voor de afstand tussen New York en Londen. Dit deed hij in 1 uur en 54 minuten. Het zou wel fijn zijn als je zo snel naar New York kon vliegen… KLM?

vliegtuigen-in-Amerika

Je vindt er ook vliegtuigen uit het tijdperk van de Tweede Wereld Oorlog, de Koude Oorlog en andere gevechtsvliegtuigen en helikopters. Tal van geschiedenis dus en te zien is hoe in de loop van de tijd de luchtvaart veranderd is.

Steven-F.-Udvar-Hazy-Center-in-Chantilly

vliegtuig-Felix-the-cat

Ruimtevaartuigen van NASA

Ook als je geïnteresseerd bent in ruimtevaartuigen is dit museum een must-visit. Je vindt er de space shuttle Discovery en ook allerlei andere ruimte-artefacten.

Air-and-space-museum-Nasa

air-and-space-museum-Chantilly-bezoekenAstronautenpakken en uitrusting, helmen, handschoenen en schoeisel door de jaren heen. Fascinerend om te zien dat ze met die oude spullen zo ver het heelal in zijn gereisd. Je kunt ook replica’s van gereedschap bekijken dat is meegenomen naar de maan. Het echte gereedschap is daar achtergelaten.
astronauten-nasa-air-and-space-museum-Amerika

Vliegtuigen spotten

Omdat het Steven F. Udvar-Hazy Center naast het Washington-Dulles vliegveld ligt, kun je een kijkje nemen in de observatietoren die aan het museum grenst. Zo heb je uitzicht op de landingsbaan en je hoort de radiotoren.

vliegtuigtoren-Amerika-Washington-Dulles-Airport

Een bezoek aan het Steven F. Udvar-Hazy Center

De toegang van dit museum is dus gratis en je betaalt 15 dollar om te parkeren als je voor 16.00 arriveert, maar daarna is ook het parkeren gratis. Bekijk hier alvast de openingstijden en meer informatie van het Steven F. Udvar-Hazy Center.

★ Het adres:
14390 Air and Space Museum Parkway
Chantilly, VA 20151

Steven F. Udvar-Hazy Center

Ook benieuwd naar het museum aan de Washington Mall in Washington D.C? Lees hier meer over het Washington Air and Space Museum.

★ Tip: nog mee gratis musea bezoeken? In Washington DC vind je bij de Washington Mall onder anderen de musea: National Gallery of Art, Natural History Museum, United States Holocaust Memorial Museum, National Museum of American History en National Museum of the American Indian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>