Cruise met Holland America Line

Wat een geweldige groot schip. En het is ook nog eens prachtig vanbinnen. Ik mocht afgelopen maand een kijkje nemen op de Ms Rotterdam van Holland America Line. Inderdaad, de rederij die vroeger tal van Nederlanders de overtocht liet maken van Nederland naar Amerika. Maar wist je dat je tegenwoordig met deze rederij tal van cruises kunt maken in en naar Amerika?

Afgelopen maand werd ik uitgenodigd om een kijkje te nemen op de Ms Rotterdam. Een enorm cruiseschip van Holland America Line. Een rederij vol geschiedenis en zoals de naam al doet vermoeden, er is een link met Amerika! Ik was nog nooit op zo’n enorm schip geweest en ik was ontzettend benieuwd hoe het er vanbinnen uit zou zien.

Zodra je het schip betreedt, kom je al snel in de geweldige hal. Wat een pracht en praal. Het voelt gelijk alsof je in een heel luxe hotel bent.

Ms Rotterdam Holland America Line #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Ongelofelijk dat zo’n enorm schip zo vol met luxe is en je op een comfortabele manier naar Amerika kan brengen of dat het schip je drijvende hotel wordt tijdens je Amerika reis en je zo bijvoorbeeld Alaska kunt verkennen. Elke dag ga je naar een nieuwe bestemming en ’s avonds is er genoeg entertainment aan boord en kun je genieten van een hapje en drankje in een van de vele eetgelegenheden.

Suite Ms Rotterdam Holland America Line #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Dit is een van de suites. Heel ruim. Een van de voordelen van een cruise is dat je niet telkens je koffer in hoeft te pakken als je naar een nieuwe bestemming gaat. Het cruiseschip wordt je uitvalsbasis. Een heel ontspannen manier van reizen dus.

Cruiseschip Ms Rotterdam

Op de Ms Rotterdam gaan 1400 passagiers en 600 crewleden. De maximale snelheid is 25 knopen. Er zijn verschillende restaurants en bars. En er zijn tal van activiteiten aan boord, zoals workshops, proeverijen, shows, films en zelfs BBC-Earth experiences waar je meer over de oceaan en de natuur leert aan de hand van voorstellingen, muziek en film in een mooie theaterzaal.

Theatre Holland America Line Ms Rotterdam #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Tijdens de cruise wordt een van de restaurants op het cruiseschip omgetoverd tot de Librije. Inderdaad, het bekende sterrenrestaurant. Ook aan boord kun je genieten van creaties van Michelin-Sterrenchef Jonnie Boer. Ook hoef je niet stil te zitten op het cruiseschip. Je kunt er fitnessen met uitzicht op zee, er is een zwembad, een bubbelbad, en tennisbaan en een volleybal- en basketbalveld. Er is kinderopvang, een schoonheidssalon, een kapper en een casino. Je kunt je bezoeken aan het vasteland alvast optimaal voorbereiden met behulp van de informatiebalie aan boord. ’s Avonds is er live entertainment. Je hoeft je aan boord dus nooit te vervelen. Het interieur van de Ms Rotterdam deed mij erg denken aan een luxe hotel. Grote ramen met uitzicht op zee. Veel zitjes en comfortabele banken. Er is ontzettend gelet op details. Het draait allemaal om luxe en comfort.

On board Ms Rotterdam – Holland America Line #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Geschiedenis Holland America Line

Het mooie aan Holland America Line is dat de rijke geschiedenis er nog steeds zichtbaar is. Als je in de Ms Rotterdam door de gangen wandelt, zie je overal foto’s van vervlogen tijden. Zwart-wit foto’s van de aankomst in New York bijvoorbeeld.

Het verhaal van de rederij begon toen het nog de Nederlandsch Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij heette. De eerste overtocht van Rotterdam naar New York (dit duurde 15-dagen) vond plaats op 15 oktober 1872. Sinds 1896 werd de rederij bekend als Holland-Amerika Lijn en tot 1971 vervoerden ze miljoenen Europese emigranten. Tegenwoordig staat Holland America Line bekend als cruisemaatschappij. Mensen nemen nu immers vaak het vliegtuig om de overtocht te maken.

Nederland & Amerika

Het leuke aan de Ms Rotterdam van de Holland America line, is de link tussen Nederland en Amerika. De Ms Rotterdam vaart onder de Nederlandse vlag en in het schip zie je tal van verwijzingen naar Nederland en Amerika. Het interieur is een mix van Nederlandse stijl en de grootsheid die we zo vaak zien in Amerika. Overal zie je Nederlandse tintjes, met als hoogtepunt ‘Rijksmuseum at Sea’. In een galerij hangen reproducties van de bekende meesterstukken uit de collectie van het Rijksmuseum. Er worden workshops en lezingen over gegeven. Ik vind het een mooi idee dat je met een stukje Nederland Amerika kunt ontdekken!

Ms Rotterdam in Rotterdam! Holland America Line #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Cruises met Holland America Line

De cruiseschepen van Holland America line varen natuurlijk over de hele wereld. Er zijn verschillende schepen die verscheidene bestemmingen aandoen. Zo kun je cruises naar Alaska maken, of vanaf Florida een cruise maken naar de Bahamas, waar Holland America Line een privé-eiland heeft: Half Moon Cay. Of combineer Canada en Amerika. Zo vaar je bijvoorbeeld van Montreal naar Boston of andersom. Bezoek voor meer informatie de website van Holland America Line.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>