Bijna een nieuwe Amerika reis!

Nog maar een maand! Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat! Nog een maand en dan zit ik al bijna in het vliegtuig voor alweer mijn vierde Amerika reis! Richting het noordoosten van de VS en een stukje Canada.

Momenteel ben ik bezig met mijn road book: een dag tot dag weergave van wat we allemaal willen doen en bekijken. En het finetunen van de route. Het zou ook zomaar kunnen dat er op het laatste moment nog wat dingen wijzigen…

De route van de Amerika reis ziet er nu zo uit
New York – 4 nachten
Philadelphia – 1 nacht
Atlantic City – 1 nacht
Washington – 1 nacht
Williamsburg 1 – nacht
?
Gatlinburg – 2 nachten
Pigeon Forge – 1 nacht
?
Ithaca – 2 nachten
Niagara Falls- 1 nacht
Toronto – 2 nachten
Montreal – 2 nachten
White Mountains National Forest – 2 nachten
Green Mountain and Finger Lakes  – 2 nachten
Boston – 2 nachten
Cape Cod – 1 nacht
2 nachten ?

Tussen Williamsburg en Gatlinburg zoek ik nog een tussenstop. Misschien wordt dat in de buurt van Roanoke, of ergens anders. Ook na terugkomst van de Great Smoky Mountains is nog een tussenstop nodig om Ithaca te bereiken.

Om alvast in de Amerika-stemming te komen, ontbeet ik afgelopen week met een Mc-Donalds ontbijt. Dit was de eerste keer dat ik daar mijn ontbijt haalde en om eerlijk te zijn had ik het erger verwacht. De croissant was lekker vers, het sinaasappelsap goed en de koffie en de McMuffin bacon & egg waren niet eens zo vreselijk als verwacht. Het is natuurlijk nooit zo lekker als een ontbijt bij Cracker Barrel, IHOP, Denny’s maar voor een keertje was het niet verkeerd.

McDonalds-ontbijt

Terug naar de route. We beginnen de reis in New York. Zoals je weet zijn de hotels in die stad ontzettend duur. 300 euro per nacht is niet vreemd als je in Manhattan, nabij Times Square wilt zitten. Gelukkig vond ik een hotel voor 170 per nacht, op maar een paar minuten lopen van Timer Square en met een eigen badkamer. Daar ben ik dus heel blij mee!

Ik heb me samen met mijn vriend ook aangemeld om een opname van de Late Night Show van Jimmy Fallon bij te wonen. (Deze tv-show werd een tijd terug ook in Nederland uitgezonden, maar nu helaas niet meer). Het lijkt me ontzettend leuk om in Amerika bij de opname van zo’n show te zijn. Nu is het afwachten. Spannend dus!  Tot twee weken voorafgaande aan de show kunnen we bericht krijgen. Mocht het in september niet lukken, dan proberen we het aan het eind van de reis in oktober nog een keer. Duimen jullie mee?

Late-Night-Show-in-Amerika

Momenteel heb ik griep. Nooit leuk, maar eigenlijk ben ik er om een bepaalde reden wel blij mee. Tijdens mijn vorige bezoek aan New York was ik daar grieperig en had ik keelpijn. Aangezien ik het nu heb, een maand voor vertrek, is de kans een stuk kleiner dat ik het weer in New York heb. Zo positief kun je het ook bekijken.

Bij het boeken van mijn reis viel het tegen hoe duur de hotels zijn op de plekken die we willen bezoeken: Boston, Montreal, de White & Green Mountains… niet zoals ik gewend was tijdens mijn vorige reizen. Ik heb hotels geboekt die ook weer te annuleren zijn en ondertussen blijf ik zoeken naar goedkopere opties.  Wil je mij en mijn website een beetje helpen, zonder dat het je zelf iets kost, boek jouw accommodatie dan via deze link naar Booking.com.

Komende maand probeer ik elke dag een stuk te schrijven voor mijn road book en zoek ik alvast naar de mooiste wandelingen, routes en de leukste restaurants. Ook maak ik een lijst waar je allemaal aan moet denken bij een Amerika reis en die zul je hier binnenkort ook vinden. Als mijn road book af is, en uiteindelijk een beetje nuttig blijkt, zal ik hem ook delen op Stripes & Stars. Mocht je ook nog tips hebben, laat het dan vooral weten.

5 thoughts on “Bijna een nieuwe Amerika reis!

 1. Oeeeh leuk zeg, wat een heerlijk vooruitzicht! Ik kijk uit naar je avonturen! 😀

 2. Arike

  Gaaf idee om naar een late night show te gaan! Had ik nog niet aan gedacht. Ik zal voor je duimen! Echt jammer ook dat je die shows niet meer hier in Nederland kan zien, ik vond ze leuker dan de Nederlandse talkshows. Succes met vinden van betaalbare hotels! En beterschap!!

  • Dankjewel Arike! Ik vind het ook jammer dat het niet meer uitgezonden wordt. Je hebt trouwens nog veel meer shows die je als publiek kunt bijwonen ?

 3. Unconnected

  In 2014 waren wij in de omgeving van Williamsburg / Great Smokey Mountains / Blue Ridge Parkway / Pigeon Forge. Misschien kan je uit mijn fotos nog tips halen voor je reis? Ik ga in elk geval je avonturen (ook op instagram) weer volgen! 😀

  https://www.flickr.com/photos/evert_unconnected/sets/72157646308580548/page6

  en in 2009, omgeving Washington / Philly:

  https://www.flickr.com/photos/evert_unconnected/sets/72157622737414749/page11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>