Amerikaans restaurant in Nederland: Amerikana

Boven de bar staan Amerikaanse kookboeken die ik ook heb, of graag zou willen hebben, het interieur is knus en gezellig en op de kaart staan gerechtjes die geïnspireerd zijn op de Amerikaanse keuken en die op een verrassende manier gepresenteerd worden.

In Utrecht bezocht ik het Amerikaanse restaurant Amerikana. Een restaurant waar de focus ligt op gerechten uit de Noord-Amerikaanse keuken. Dit levert smaakvolle creaties op, waarbij er op ieder detail is gelet.

Interieur-Amerikana-Utrecht-restaurant

Restaurant Amerikana in Utrecht

Aan de muur hangen ingelijste afbeeldingen van Amerikaans etenswaar, zoals spam en een Moon Pie. Voor de Amerika liefhebber is het een feest van herkenning, maar ook voor de niet kenner biedt dit restaurant een gezellige sfeer met knusse tafels en stoelen, gezellige verlichting en een warm interieur.

Eten bij restaurant Amerikana

Op het menu staan culinaire gerechten uit de Noord-Amerikaanse keuken. De gerechtjes kosten onder de 10 euro en je kunt ze met elkaar delen, of per gang laten serveren. Er is ook een 4-gangenmenu Je kiest hierbij 3 gerechten naar wens uit, en deze worden in 3 gangen gepresenteerd. Het geheel wordt afgesloten met een dessert naar keuze.

Eten-bij-Amerikana-in-Utrecht

De Mac & Cheese met gepocheerd ei, truffel en hollandaisesaus is echt een aanrader. Evenals de pulled pork op een broodje van gesmolten kaas, met guacamole en wat dacht je van buikspek op een hashbrown met mangochutney en pittige madame jeanette popcorn? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de kaart en om de paar maanden veranderen de gerechtjes weer. In ieder gerecht kom je iets typisch Amerikaans tegen en dit wordt dan gepresenteerd op een eigen manier. Op de kaart staan bovendien ook cocktails en Amerikaanse wijnen.

Benieuwd naar de rest van het menu? Dat vind je op de website van Restaurant Amerikana.

Menu-Amerikana-in-Utrecht-restaurant

Restaurant Amerikana in Utrecht is wat mij betreft echt een aanrader! Verwacht geen enorme porties, of hamburgers. Amerikana is een verfijnd restaurant met smaakvolle gerechten. Weer heel wat anders en een waardevolle aanwinst wat betreft Amerikaanse restaurants in Nederland.

★Tip: Het is aan te raden om te reserveren.

Amerikana is dinsdag tot en met zaterdag geopend.
Het adres: Catharijnesingel 81, ​3511 GP Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>