Amerika rondreis in 360 graden foto’s deel 4: treinreis Durango & Silverton

Stel je voor, je bent in Amerika, in Colorado en je gaat de treinreis van je leven maken. Van het ene westernstadje naar het andere, door prachtige natuur. Ik neem je mee op reis met mijn 360 graden foto’s en een video, zodat je helemaal om je heen kunt kijken. Zo maak je deze bijzondere reis vanuit huis een klein beetje mee.

Zodra je bij het perron aankomt in Durango, staat de historische stoomtrein al op je te wachten. Je stapt snel in en ploft neer op de comfortabele stoelen. De trein gaat vertrekken. De mensen op het perron zwaaien naar je. Langzaam rijd je Durango uit, op weg naar Silverton en al snel word je omgeven door prachtige natuur. De trein gaat steeds hoger en hoger totdat je een geweldig uitzicht hebt op de natuur onder je.

From Durango to Silverton in Colorado via the Narrow Gauge railroad #theta360 – Spherical Image – RICOH THETA

Langs de rotsen rijdt de historische stoomtrein verder richting het veel hoger gelegen Silverton. Wanneer de trein een klein bochtje maakt, zie pas goed hoe lang de trein is en hoe dicht hij langs de afgrond rijdt.

Durango Silverton train – Spherical Image – RICOH THETA

Ondertussen leer je van alles over de geschiedenis van de aanleg van de spoorweg en historische figuren die hierbij een grote rol speelden. De vrouw die bij je in de wagon de reisleider is en de rol op zich neemt van historisch personage, weet hier alles van. Zo kun je je tijdens de rit een goede voorstelling maken van hoe het er vroeger geweest moet zijn.

Helaas kan het zo zijn dat deze 360 graden video alleen goed werkt op een laptop of een pc.

Als we bijna bij Silverton zijn, rijden we nog vlak langs een helder blauwe beek, met de bergen op de achtergrond. Wat is het hier mooi en wat is het bijzonder om zo’n treinrit te kunnen maken in de natuur van Colorado!

Durango Silverton Narrow Gauge Railroad – Spherical Image – RICOH THETA

Wil je meer weten over deze fantastische treinreis? Lees dan hier het artikel over de historische stoomtrein in Colorado.

One thought on “Amerika rondreis in 360 graden foto’s deel 4: treinreis Durango & Silverton

  1. Dominique Den Baes

    Ik vind altijd leuk over Amerika want ik ontdekt graag plekken wat ik nog niet wist…. ik vind echt super dat je mee willen delen met ons…mag ik ook je vragen bij filmpje of iets spreken graaf ondertiteling daar ik zwaar slechthorende vrouw ben…… ik droom om een. naar USA gaan reizen…. wens je heel goede reis en eens laten weten ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>