Gelukkig hebben we de foto’s nog #3

Terug in de tijd. Een tijd waarin het normaal was om te reizen. Toen er nog geen corona was.  Voor dag 3 heb ik deze foto gekozen uit Washington DC.

Washington DC komt bij mij altijd over als een aparte stad. Tijdens mijn bezoeken was het bij de monumenten druk en bij het Witte Huis ook met alle protesten, maar ’s avonds was het superrustig op straat toen we uit een restaurant kwamen en een stukje over de Mall naar ons hotel liepen. Op een zwerver na was er niemand. Ook de winkelstraat die we bezochten was bijzonder. Alles leek dicht door de stille buitenkant, maar bleek gewoon open. We kwamen wel allerlei restaurants tegen die prachtig waren ingericht en levendig waren. Maar op sommige plekken miste ik die levendigheid gewoon.

Washington-Monument-foodtrucksl

Dat gold niet voor het stuk tussen het Capitol en het Washington Monument, want daar stonden toch een foodtrucks. Menig Nederlands foodtruckfestival zou jaloers zijn op deze aantallen. En sommigen maakten ook nog muziek. Met z’n allen op een rij. Genoeg keus.

Maar ik had helaas al iets anders op de planning. We zouden steak eten bij Capital Grill. De naam is passend, want het koste ook een klein kapitaal. Maar hoe leuk is het als je maanden later thuis op de bank zit en in een film dat restaurant ziet en de acteurs die in dezelfde booth zitten waar jij hebt gezeten? Onbetaalbaar.

★ De reis die ik maakte ging van New York naar Texas en weer terug naar New York. De route vind je hier.

Doe je ook mee? Plaats dan jouw foto van een dag uit je Amerika reis in de Facebook post en vertel er kort iets over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>