5 & 6 april: Caramel Day in Amerika & National Sorry Charlie Day

5 april is het national Caramel Day in Amerika! Caramel! 1 van mijn favoriete dingen! Niet te verwarren met toffee aub! Wat dacht je van Caramel in je favoriete Starbucks drankje? Een caramel macchiato of een caramel hot chocolate! Heerlijk!
In Amerika zijn ze er ook dol op. Het is vaak overal te vinden.

candy

6 april is een dag met een diepere betekenis. Het is National Sorry Charlie Day in Amerika. Bij ons onbekend en daarom een korte uitleg.

Op deze dag denken we aan de keren dat we zijn afgewezen in ons leven. Bijvoorbeeld bij een grote liefde, een sollicitatie etc. Vandaag denken we hieraan terug en bovenal aan de manier hoe we deze afwijzing overleeft/verwerkt hebben en hier juist van hebben geleerd.

IMG_5777De zin Sorry Charlie, werd vaak gebruikt wanneer iemand werd afgewezen of wanneer iets niet helemaal liep zoals geplanned. Misschien kunnen we het vergelijken met het voor ons bekende ‘Helaas Pindakaas.’

Het ontstaan van deze term komt uit een commercial over Charlie de tonijn, die vaak werd afgewezen, maar toch stug doorging.

Ik vind het een bijzonder idee om stil te staan bij afwijzingen en op die manier een zelfreflectie uit te voeren. Want achteraf zijn de problemen van vroeger toch niet zo erg als ze in eerste instantie leken. En misschien kunnen we er nu zelfs wel om lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>