4 april: National Chicken Cordon Bleu Day in Amerika

Wie kent het niet: kip cordon bleu. Kipfilet met kaas en ham! In de USA wordt dit gerecht in het zonnetje gezet want op 4 april het is National Chicken Cordon Bleu Day in Amerika!
Wist je dat bleu in Cordon Bleu niet staat voor blauwe kaas, maar verwijst naar een Franse uitspraak wat ongeveer betekent dat het een blauw lintje waard is. Chicken Cordon Bleu is kip gevuld met varkensvlees en kaas. In Amerika kan het niet gek genoeg en hebben ze iets nieuws gecreëerd namelijk Turducken: een eend in een kip in een kalkoen. Dit wordt tijdens Thanksgiving of kerst gegeten. Erik Mouthaan, correspondent van RTL in de Verenigde Staten maakte hier een reportage over:

Dat gerecht gaat mij een beetje te ver. Wat vind jij er van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>